Početna konferencija projekta koji donosi revolucionarnu blockchain tehnologiju u poljoprivredno-prehrambeni sektor

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine, održat će se početna konferencija projekta koji donosi revolucionarnu blockchain tehnologiju u poljoprivredno-prehrambeni sektor. Konferencija će se održati u hibridnom formatu, u prostorijama tvrtke TERA TEHNOPOLIS d.o.o. te online.

S ciljem predstavljanja novog projekta usmjerenog na razvoj i digitalizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, TERA TEHNOPOLIS d.o.o. u suradnji s projektnim partnerima, organizira jednodnevnu konferenciju koja će se održati 8. lipnja 2022. godine od 10:00 sati u prostorijama tvrtke TERA TEHNOPOLIS d.o.o., Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Projekt pod nazivom “Podrška poljoprivredno-prehrambenim zajednicama i mrežama u jugoistočnoj Europi kroz razvoj usluga o kvaliteti hrane i sljedivosti uz pomoć blockchain tehnologije”, iz projekta SmartAgriHubs financiranog od strane programa Horizon2020 provodi Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) – Rumunjska zajedno s partnerima TERA TEHNOPOLIS – Hrvatska, Hadas Bar – Izrael i Smart Village – Bosna i Hercegovina te Centrom Kompetencija – Hrvatska i tvrtkom IT Cuspis – Hrvatska.

Uz pomoć digitalizacije i blockchain tehnologije u sklopu projekta će se predstaviti način na koji je moguće napraviti transparentan opskrbni lanac od farme do stola koji će pak omogućiti kupcima bolju informiranost o povijesti određenog pakiranja, odnosno prehrambenog proizvoda iz trgovine. Projekt je usmjeren na prerađivače hrane, kupce, službenike lokalne samouprave i predstavnike udruga za zaštitu potrošača.

Na jednodnevnoj konferenciji predstavit će se važnost projekta, aktivnosti u sklopu istog, projektni partneri te važnost i uloga blockchain tehnologije za utvrđivanje podrijetla hrane. Ujedno će projektni partneri iskoristiti priliku upoznavanja šire javnosti s mogućnostima koje pruža digitalizacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Konferencija će biti održana u hibridnom formatu, a registraciju na događaj možete izvršiti na sljedećoj poveznici: https://f2f.dih.green/kick-off-event-dftb/.

 

*O projektu SmartAgriHubs:

SmartAgriHubs projekt koji financira Europska unija kroz instrument financiranja Horizon 2020, okuplja konzorcij od preko 164 partnera u europskom poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Projekt ima za cilj digitalizirati europsku poljoprivredu promicanjem ekosustava poljoprivrednih inovacija posvećenim izvrsnosti, održivosti i uspjehu. Služi i kao katalizator za inovacije u pametnoj poljoprivredi. Prihvaćanjem i promicanjem europskih inovacija u poljoprivredi i IT-u, SmartAgriHubs proširuje digitalna rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i pomaže poljoprivrednicima i njihovim poduzećima da postignu stvarne i ostvarive rezultate.

 

 

X
Secured By miniOrange