PODRŠKA EKOLOŠKI CERTIFICIRANIM PROIZVOĐAČIMA U SKLOPU PROJEKTA ORGANIC BRIDGE I SOLIDARNE EKO TRŽNICE U OSIJEKU

U cilju pružanja potpore ekološki certificiranim proizvođačima na području Osječko-baranjske županije, tvrtka TERA Tehnopolis je sudjelovala na otvorenju Solidarne eko tržnice u Osijeku, 11. listopada 2018. godine. Riječ je o tržnici koja građanima omogućuje kupovinu lokalnih ekoloških proizvoda direktno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez posrednika. TERA je lokalnim ekološkim proizvođačima ponudila potporu u okviru projekta ORGANIC BRIDGE koji ima za cilj ojačati suradnju između udruženja ekoloških proizvođača, lokalne samouprave, potpornih i edukacijsko-istraživačkih institucija.

ORGANIC BRIDGE je projekt Prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija (INTERREG Croatia-Serbia), usmjeren na unaprjeđivanje kompetencija ekoloških proizvođača u Osječko-baranjskoj županiji i Južno-sjevernom bačkom distriktu. Uspostavljanjem Centra za ekološku poljoprivredu u Valpovu te Centra za koordinaciju i transfer primijenjenih istraživanja u ekološkoj poljoprivredi u Selenči, ekološkim lokalnim proizvođačima je pružena prilika stvaranja preduvjeta za implementaciju razvojno-istraživačkih rezultata u razvoj novih proizvoda u ekološkoj poljoprivredi. Projektom se želi unaprijediti tržišna pozicija ekoloških proizvođača iz Osječko-baranjske županije i Južno-sjevernog distrikta u Bačkoj kroz širenje „ORGANIC MREŽE“, brendiranje i razvoj preduvjeta za organizaciju “zajedničkih prodajnih kanala”.

Ako se želite uključiti u projekt ORGANIC BRIDGE, registrirajte se za primanje Novosti iz Ureda za transfer tehnologije ili pišite na utt[at]tera.hr.

X
Secured By miniOrange