Pošaljite svoje djelatnike na usavršavanje u inozemstvo!

Želite poboljšati poslovanje svoje tvrtke kroz istovremeno stjecanje i razvoj vještina svojih zaposlenika u inozemstvu? Želite ojačati postojeća i steći nova partnerstva? MobiliseSME je program za Vas! #MobiliseSME #razmjena #mobilnost #usavršavanje #MSP #webinar

Želite poboljšati poslovanje svoje tvrtke kroz istovremeno stjecanje i razvoj vještina svojih zaposlenika u inozemstvu? Želite ojačati postojeća i steći nova partnerstva?

MobiliseSME je program za Vas!

Program mobilnosti za osoblje malih i srednjih poduzeća pruža mogućnost MSP-u razmjenu njegovog osoblja u jednoj od zemalja Europske unije s MSP-om iz druge zemlje Europske unije. Razmjene mogu trajati od jednog do šest mjeseci, a osoblje koje odlazi na razmjenu mora ostati zaposleno kod poslodavca tijekom trajanja razmjene.

U Programu mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici (MSP-i), tvrtke s jednim zaposlenim (ako su registrirani kao pravna osoba i imaju porezni broj), vanjski suradnici (tzv. „freelanceri“) te slobodna zanimanja (odvjetnici, javni bilježnici, računovođe, ovlašteni revizori, liječnici, farmaceuti, psiholozi, arhitekti i inženjeri). Sudionici razmjene su zaposlenici, menadžeri, su(vlasnici).

Dva su načina sudjelovanja u Programu odnosno razmjeni:

  1. Tvrtka korisnik – tvrtka čiji zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) ide na razmjenu;
  2. Tvrtka domaćin – tvrtka kod koje zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) dolazi na razmjenu.

Konzorcij je sastavljen od 12 partnera iz cijele Europe, a glavni partner je Španjolska gospodarska komora u Belgiji i Luksemburgu (CAMARABELUX). Uključene države su Belgija, Španjolska, Irska, Srbija, Hrvatska, Slovačka, Slovenija, Italija, Austrija, Grčka, Francuska i Crna Gora. Međutim, u Programu mogu sudjelovati i sve države Europske unije.

Za sve dodatne informacije vezane uz Program obratite se putem sljedeće adrese e-pošte: ivana[at]tera[.].hr.

Ovim putem Vas ujedno pozivamo na sudjelovanje na MobiliseSME webinaru „Unaprijedite svoje poslovanje u EU: internacionalizacija i izgradnja kapaciteta za mala i srednja poduzeća“. Događaj se organizira 10. ožujka 2021. godine u trajanju od 9:15 do 10:15 sati, a namijenjen je MSP-ima koji žele otkriti kako EU inicijative mogu stvoriti dodanu vrijednost njihovom poslovanju, saznati kakva je trenutna situacija MSP-a u Europi, njihovu ulogu na EU tržištu i mogućnostima te im pruža mogućnost sastati se s drugim potencijalnim partnerima s kojima mogu ostvariti uspješnu suradnju u budućnosti.

X
Secured By miniOrange