POSAO KOJI CVATE

Kada je riječ o uzgoju cvijeća, posao može doslovno procvasti. To može potvrditi i Kim Paliska Smoković koji je svoju priliku za pokretanje samostalnog posla vidio u Erasmus programu. U želji za kretanjem u poduzetničke vode pri oplemenjivanju i proizvodnji pelargonija, Kim je iskoristio mogućnost Programa i otišao u inozemstvo prikupiti svoje znanje i iskustvo.

„Ova tvrtka se bavi tim poslom već 125 godina i ima najpoznatije svjetske sorte, jednostavno, htio sam učiti od najboljih.“, rekao je Kim.

Clanak_EYE_Kim_2015Ogromni plastenici puni cvijeća, stručna oprema i visoki standardi tvrtke iz Dresdena njegovo iskustvo i želju za pokretanjem vlastitog posla učinili su još jačim. Kim je imao priliku raditi u proizvodnji, oplemenjivanju pelargonija te u laboratoriju što mu je dodatno proširilo praktična iskustva u proizvodnji ove vrste cvijeća.

Prije svega, Kim je ostvario osobni razvoj, promijenio svoj način razmišljanja te je nakon razmjene još odlučniji pokrenuti svoju tvrtku. Razmjena mu je omogućila prikupiti znanja neophodna za njegovo buduće poslovanje te je samouvjereniji u postizanju svog cilja i izbjegavanju velikih poduzetničkih pogrešaka.

X
Secured By miniOrange