Postani pokretač promjena u ruralnim područjima u svojoj zemlji! Ostvari od 60.000 do 120.000 eura financijske potpore za izradu koncepta dRural platforme u svojoj regiji!

Cilj projekta dRural je razvoj digitalnog tržišta usluga za ruralna područja te pružiti širok spektar usluga, povećati ekonomski rast i poboljšati kvalitetu života građana. Projekt će odabrati osam regija koje se nalaze izvan konzorcija te koje bi bile u ulozi tzv. „zrcalnih regija“ (eng. Mirror Regions), radeći po konceptu dRural platforme na novim područjima.

Cilj projekta dRural je razvoj digitalnog tržišta usluga za ruralna područja te pružiti širok spektar usluga, povećati ekonomski rast i poboljšati kvalitetu života građana. Na digitalnoj će se platformi, izrađenoj u okviru projekta, nuditi usluge lokalnih općina i javnih zdravstvenih ustanova te ustanova socijalne skrbi, kao i privatnih pružatelja usluga (primjerice učitelja, terapeuta, poljoprivrednika itd.).

 

dRural želi proširiti svoj koncept te ukazati na prednosti i imati utjecaj izvan konzorcija!

 

Projekt će odabrati osam regija koje se nalaze izvan konzorcija te koje bi bile u ulozi tzv. „zrcalnih regija“ (eng. Mirror Regions), radeći po konceptu dRural platforme na novim područjima.

 

Odabrane regije će predstavljati javni ili privatni subjekti zainteresirani za pružanje novih ruralnih usluga ili poboljšanje usluga koje se već nalaze na tržištu.

 

Opći cilj dRural otvorenog poziva za tzv. „zrcalne regije“ je poticanje inovacija i razvoja ruralnih regija unaprjeđenjem, koordinacijom i uključivanjem novih dionika za pružanje usluga dodane vrijednosti općoj populaciji i poslovnom sektoru.

 

S odabranim regijama će se provesti trening i 1:1 mentorstvo na tehničkoj i poslovnoj razini te mentorstvo za izgradnju ekosustava. Također, odabrane regije će primiti do 120.000 eura financijske potpore za provedbu rješenja na službenom jeziku regije/zemlje, izradu koncepta prema uputama dRural demonstratora, izbjegavajući početne prepreke i prateći najbolje prakse, naučene lekcije i uspješne priče za izradu koncepta dRural platforme.

 

Prijave su otvorene do 13. travnja 2023. godine, a detalje možete pronaći na službenoj dRural web stranici.

 

Za više informacija kontaktirajte hrvatskog konzorcijskog partnera, TERA Tehnopolis, e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem kontakt forme.

X
Secured By miniOrange