Poticanje transnacionalnog inovacijskog ekosustava

Profil klijenta:

MSP

Potrebe klijenta:

Povezivanje MSP-a i istraživačkih organizacija za podršku inovacija u istraživačko-razvojnom procesu; pružanje tehničke stručnosti i resursa za razvoj EU MSP-a

Osigurano rješenje koje udovoljava potrebama:

Projekt KETGATE provodi se u okviru programa Europske unije Interreg Središnja Europa, a glavni cilj mu je isporučiti alate i mrežne strukture za uspostavu međunarodnog ekosustava ključnih razvojnih tehnologija. Primjenom platforme projekta KETGATE stvara se prilika za novu mrežu regionalnih pametnih pristupnih točaka za razvoj usluga ključnih razvojnih tehnologija, namijenjenih malim i srednjim poduzećima i kreiranih prema njihovim potrebama. TERA Tehnopolis d.o.o. jedan je od osam partnera okupljenih u konzorciju projekta KETGATE te djeluje kao KETGATE pristupna točka u Hrvatskoj.

KETGATE projekt putem svoje platforme nudi mogućnost povezivanja ne samo s istraživačkim centrima iz cijele Europe, već i KETGATE pristupnom točkom iz regije u kojoj je smještena pojedina tvrtka. Misija pristupnih točki jest pružiti sve potrebne informacije, procijeniti inovacijski potencijal organizacije i pomoći s ispunjavanjem prijave odnosno zahtjeva za uslugu (eng. Service Request). Cilj Projekta je uključiti male i srednje poduzetnike te im olakšati pristup najnovijim KET visokokvalitetnim infrastrukturama kako bi svoju proizvodnju unaprijedili inovativnim/naprednim materijalima, kroz fotoniku te mikro i nano inženjering.

Tvrtka Phoenix d.o.o. uključila se u projekt KETGATE, primila bespovratnu potporu te u partnerstvu s razvojno-istraživačkom organizacijom Bay Zoltán Nonprofit Kft., u rujnu 2019. godine započela provedbu projekta kojim želi unaprijediti mehanička svojstva alatnih strojeva, odnosno njihovu izdržljivost i otpornost. Glavni je cilj ovog projekta istražiti oštećenja alata za rezanje koji se koriste u proizvodnji spiralnih opruga te izraditi prijedloge za produljenje životnog vijeka alata. Isto tako, cilj je istražiti nove materijale za izradu alata ili dodatnu obradu alata, odnosno tipove naprednih materijala, njihove zahtjeve, cjenovnu učinkovitost i druge specifikacije.

X
Secured By miniOrange