Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Svrha Poziva je podupiranje brže i bolje prilagodbe gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima, a istim se može osigurati maksimalni iznos bespovratnih sredstava od 750.000,00 HRK. Rok za prijavu je 19. prosinca 2022. godine.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 1. izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“. Izmjenom je značajno proširen krug prihvatljivih sektora te posljedično i broj prihvatljivih prijavitelja, a sve su izmjene unesene u dokumentaciju Poziva na način da su jasno istaknute. Podnošenje projektnih prijedloga dozvoljeno je od 1. rujna 2022. godine u 11:00 sati do 19. prosinca 2022. godine u 11:00 sati.

Svrha Poziva: podupiranje brže i bolje prilagodbe gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima te, kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina, utjecanje na smanjenje negativnih učinaka na klimu i okoliš, povećanu održivost proizvodnje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta te jačanje lokalne i regionalne konkurentnosti.

Predmet Poziva: poticanje proizvodnih ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih poduzeća (mid-caps), iz energetski intenzivnih industrija, koja će rezultirati energetski i resursno učinkovitijim gospodarstvom kroz promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinkovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda, uključujući održivu opskrbu primarnim i sekundarnim sirovinama i/ili dekarbonizaciji, povećanje korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenje emisija energetski intenzivnih industrija.

Iznos raspoloživih sredstava: 1.900.000.000,00 HRK

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 750.000,00 HRK

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 35.000.000,00 HRK

Prihvatljivi prijavitelji: mali, srednji i veliki poduzetnici

Više informacija o Pozivu i potrebnu dokumentaciju pronađite ovdje.

 

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU

TERA Tehnopolis nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange