Potpora suradnji između hrvatskih i moldavskih poduzetnika

Projekt Organic Route Croatia – Moldova ima za cilj potaknuti ekonomski rast u Moldaviji jačanjem sektora ekološke hrane u Moldaviji i Hrvatskoj te povećanjem aktivnosti trgovinske razmjene između država članica Europske unije i Moldavije. Projekt će omogućiti malim i srednjim poduzećima te poduzetničko-potpornim organizacijama iz obje države razmjenu najboljih praksi u sektoru ekološke hrane te prilike za međunarodnom suradnjom. #organicroutecroatiamoldova #eu4bcc #eurochambres #ekološkahrana #eu #istočnopartnerstvo #MSP

Projekt Organic Route Croatia – Moldova ima za cilj potaknuti ekonomski rast u Moldaviji jačanjem sektora ekološke hrane u Moldaviji i Hrvatskoj te povećanjem aktivnosti trgovinske razmjene između država članica Europske unije i Moldavije.

Partneri u projektu su TERA Tehnopolis iz Hrvatske i EcoVisio Public iz Moldavije. Glavna motivacija oba partnera za uključenje u ovaj projekt i njegovu provedbu jest razmjena informacija i dobrih praksi radi izgradnje mostova uspješne i plodne dugoročne suradnje usmjerene na jačanje istočnoeuropskog sektora ekološke hrane. Partneri imaju za cilj povećati trgovinsku razmjenu između Moldavije i Hrvatske te podići svijest o mogućnostima koje stoje na raspolaganju ekološkim proizvođačima u državama članicama Europske unije i Istočnog partnerstva.

Projekt, koji će se provoditi u obliku studjiskih putovanja, omogućit će malim i srednjim poduzetnicima te poduzetničko-potpornim organizacijama iz obje države razmjenu najboljih praksi u sektoru ekološke hrane te prilike za međunarodnom suradnjom. Korisnici projekta dobit će informacije o izvoznim zahtjevima i pravnom okviru u obje države, marketingu, e-trgovini, kao i upravljanju intelektualnim vlasništvom i organskim certifikatima u EU, što će im pomoći u zaštiti njihovih proizvoda i povećanju vidljivosti pri izvozu u druge zemlje i na međunarodnim sajmovima, čime će učvrstiti svoje pozicije na tržištu EU. Ovaj će projekt korisnicima pružiti nova znanja i pomoći im u razvoju poslovanja i probijanju na međunarodna tržišta.

Projekt započinje 1.12.2021. godine i traje do 31.3.2022. godine. Sva ekološka mala i srednja poduzeća te poduzetničko-potporne organizacije zainteresirane za sudjelovanje u projektu mogu nam se slobodno obratiti!

X
Secured By miniOrange