POTPORA ZNANSTVENOM, PRIVATNOM I JAVNOM SEKTORU

TERA Tehnopolis je od svog osnutka 2002. godine do danas uvijek bila dostupna privatnom, znanstvenom i javnom sektoru. Uloga Tere nije samo savjetodavna, već kroz različite EU projekte promiče važnost regije, povezuje različite dionike na različite teme te se uključuje u razvoj novih proizvoda i usluga. Doprinos Tere obuhvaća transfer znanja i tehnologije između znanstvenog i gospodarskog sektora, podršku malom i srednjem poduzetništvu u privlačenju investicija i prepoznavanju prilika za modernizaciju i napredak poslovanja.

Osim spone koju poduzetničko-potporne institucije predstavljaju između MSP-a (malih i srednjih poduzetnika) i velikih poduzetnika, MSP-a i razvojno-istraživačkih centara i sl., inovativno poduzetništvo je fokus koji bi trebalo nastaviti razvijati i poticati od ranih koraka. Stvaranjem inovacijske klime u društvu potičemo industrijsku tranziciju. Potporne institucije na tome području kroz razne edukacije, promocije, programe usavršavanja mogu učiniti velike promjene te ponuditi potporu u stvaranju pozitivne poslovne klime.

TERA Tehnopolis kao ured za tranfer tehnologije (UTT TERA) potiče i podržava različite projekte namijenjene privatnom, znanstvenom i javnom sektoru. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na nacionalnoj razini istaknulo 5 najvećih ureda za transfer tehnologije: Centar za istraživanje, razvoj i tranfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci, Ured   za projekte i tranfer tehnologije Instituta Ruđer Bošković, te UTT TERA. Ministartsvo je ove godine objavilo više javnih poziva putem kojih planira financirati aktivnosti tranfera tehnologije i uz pomoć bespovratnih sredstava poticati komercijalizaciju znanstvenih istraživanja. Pozivi će biti otvoreni do travnja 2024. godine, te su prilika istraživačkim organizacijama da u suradnji s Terom realiziraju nove istraživačke projekte i provjere komercijalnu vrijednost rezultata svojih istraživanja.

Očekuje nas dinamično i izazovno razdoblje s puno različitih mogućnosti korištenja bespovratnih financijskih sredstava u financijskom razdoblju do 2027. godine. Prilike za inoviranje su na raspolaganju, kako znanstvenicima, tako i poduzetnicima, te ih treba iskoristiti u što većoj mjeri.

Inovirajte se i BUDIte UZOR u suradnji sa TERA Tehnopolisom!

Sretan Božić i Novu godinu žele Vam

Ana Šarić, univ.spec.oec. i TERA tim
X
Secured By miniOrange