Poziv na dostavu projektnih prijedloga za poljoprivrednike i start-up tvrtke iz poljoprivrednog sektora

Test Farms je program koji povezuje start-up tvrtke iz poljoprivrednog sektora s poljoprivrednicima i zemljištima za testiranje njihovih proizvoda. Cilj je potpora inovativnim poljoprivrednim start-up tvrtkama u testiranju njihovih proizvoda i usluga, predstavljanju njihovog poslovanja kupcima i investitorima te podršci u tehnološkim promjenama u europskoj poljoprivredi.

Prošle godine Program je proveden u Poljskoj i Španjolskoj, a u 2020. godini planira se dovesti na sasvim novu razinu. Da bi se to ostvarilo, EIT Food je u potrazi za novim partnerom koji bi provodio program Test Farms u Sjeveroistočnoj i Južnoj Europi. Zemlje koje su prihvatljivi prijavitelji su Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Portugal, Srbija, Španjolska, Turska, Italija i Grčka.

Uloga partnera u ovom projektu je širenje mreže poljoprivrednika u Europi. EIT Food će osigurati pristup mreži start-up tvrtki i organizirati poslovne susrete za poljoprivrednike i 20-25 start-up tvrtki na raznim događajima koji će se organizirati tijekom godine.

Program obuhvaća sljedeće korake:

[list type=”icon-arrow”]
  • pronalazak start-up tvrtki iz poljoprivrednog sektora i poticanje na sudjelovanje u Programu,
  • pronalazak potencijalnih poljoprivrednika i poticanje na sudjelovanje u Programu,
  • umrežavanje start-up tvrtki i poljoprivrednika,
  • 3-4 poslovna susreta namijenjena povezivanju partnera koji će se održati nakon posjeta poljoprivrednim gospodarstvima,
  • pilot faza u trajanju do godinu dana,
  • organizacija događaja „Demo Day“ na poljoprivrednim gospodarstvima, s ciljem prikazivanja rezultata, pod uvjetom uspješno provedenog testiranja,
  • izvještavanje o rezultatima i utjecaju Programa.
[/list]

Rok za prijavu je 24. svibnja 2020. godine, a dodatne informacije nalaze se na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange