Poziv sastavnicama Sveučilišta za formiranje konzorcija u okviru natječaja „Podrška transferu tehnologije“ i „Podrška uredima za transfer tehnologije“!

TERA Tehnopolis d.o.o., Ured za transfer tehnologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poziva sastavnice Sveučilišta za formiranje konzorcija u okviru otvorenih natječaja „Podrška transferu tehnologije“ i „Podrška uredima za transfer tehnologije“!

 

Pozive je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Oba poziva se provode u sklopu podkomponente C3.2. „Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta“, kroz „Uvođenje funkcionalnijeg programskog okvira projektnog financiranja istraživanja, razvoja i inovacija“. Cilj je povećati broj procesa prijenosa tehnologije na visokoobrazovnim institucijama i znanstvenim organizacijama.

 

„Podrška transferu tehnologije“

Predmet Poziva: Program „Podrška transferu tehnologije“ podržava istraživačke organizacije u provođenju projekata transfera tehnologije. Program podržava provedbu istraživačko-razvojnih aktivnosti u svrhu razvoja ili daljnjeg unaprjeđenja razvijenih rješenja i tehničke validacije, prije faze komercijalizacije.

Ukupna raspoloživa sredstva: Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 4.505.939,35 eura. Najniži iznos za pojedini projekt iznosi 65.000,00 eura, a najviši 200.000,00 eura.

 

„Podrška uredima za transfer tehnologije“

Predmet Poziva: Program „Podrška uredima za transfer tehnologije“ podržava aktivnosti jedinica koje obavljaju aktivnosti ureda za transfer tehnologije u provođenju projekata transfera tehnologije. Program podržava provedbu aktivnosti u svrhu poslovne validacije razvijenih rješenja, a prije faze komercijalizacije.

Ukupna raspoloživa sredstva: Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava Poziva je 497.710,53 eura. Najniži iznos za pojedini projekt iznosi 10.000,00 eura, a najviši 26.500,00 eura.

 

Rok za dostavu oba projektna prijedloga je do 31. prosinca 2023. godine.

 

Obzirom da se na natječaje mogu prijaviti istraživačke organizacije u partnerstvu s uredom za transfer tehnologije odnosno uredi za transfer tehnologije u partnerstvu s istraživačkim organizacijama, TERA Tehnopolis, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poziva sastavnice Sveučilišta na suradnju i formiranje  konzorcija za prijavu na navedene natječaje!

 

Molimo zainteresirane organizacije da nam svoje iskaze interesa pošalju najkasnije do 30. rujna 2023. godine na adresu e-pošte ured@tera.hr ili da nas kontaktiraju putem broja telefona 031 251 000.

X
Secured By miniOrange