Predblagdanska edukacija za izbjeglice iz Ukrajine: Što je sve potrebno prilikom zapošljavanja na hrvatskom tržištu radne snage?

Predblagdansko vrijeme iskoristili smo za provođenje edukacije onima kojima je to trenutno najpotrebnije. Trenutna situacija uzrokovana ratom u Ukrajini iznjedrila je mnogo osoba koje su primorane napustiti vlastitu državu te novi život nastaviti u drugim zemljama. Mnogo izbjeglica iz Ukrajine došlo je i u Osječko-baranjsku županiju. Posebno raduje činjenica kako je određeni dio njih već pronašlo poslove i aktivno radi. Međutim, dosta njih je još uvijek u potrazi za poslom.

Program EIT Food posebno je osjetljiv na novonastalu situaciju i pruža pomoć ukrajinskom narodu organiziranjem različitih aktivnosti. Jedna od takvih aktivnosti je i organizacija radionice kojoj je cilj  poboljšanje praktičnih vještina ukrajinskog naroda na hrvatskom tržištu radne snage u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Radionicu je organizirala TERA Tehnopolis, EIT Food HUB Hrvatska, 21. i 22. prosinca 2022. godine. Koliko je tematika radionice kvalitetno osmišljena govori činjenica o velikom odazivu potencijalnih sudionika. Sudionici su na radionici upoznati s važnim informacijama koje su ključne prilikom traženja posla na hrvatskom tržištu radne snage. Tako su sudionici educirani kako izraditi kvalitetan Europass životopis te kako kreirati LinkedIn profil. Predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospodin Mario Kovač, dao im je sve važne informacije gdje mogu tražiti aktualne natječaje novih poslova, kakva je trenutna potražnja za novim zaposlenicima, što je sve važno prilikom traženja novih poslova stranih državljana i ostale informacije na koje trebaju obratiti pažnju prilikom traženja posla u Republici Hrvatskoj.

Sudionici su ujedno pozvani i na sudjelovanje u programima koje EIT Food planira provoditi u sljedećoj godini, a koji su namijenjeni isključivo izbjeglicama iz Ukrajine.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na eitfoodhub[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange