Prijavite se na H2020 projekt TruBlo koji će financirati vaše ideje za pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima!

TruBlo je H2020 projekt kaskadnog financiranja koji ima za cilj izgraditi povjerenje u buduće blockchain sustave. Poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine (do 00:00 sati po srednjoeuropskom vremenu), a namijenjen je istraživačima, inovatorima, programerima sa sveučilišta, start-up i visokotehnološkim tvrtkama te fizičkim osobama. Ukupan proračun iznosi 1.450.000 eura. #TruBlo #H2020 #blockchain #kaskadnofinanciranje #pouzdansadržaj #siguransadržaj

Povjerenje je ključno za društvo. No, trenutno sve veća količina dezinformacija otežava pouzdanost informacija u našoj svakodnevnoj komunikaciji. Na koji način možemo koristiti blockchain tehnologiju za nove protokole, aplikacije, rješenja ili platforme? Na koji način bismo mogli kombinirati blockchain tehnologiju i sadržaj kako bismo osigurali pouzdan i siguran sadržaj?

Prijavite se na projekt TruBlo te opišite svoju početnu ideju za „pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima“! Poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine (do 00:00 sati po srednjoeuropskom vremenu), a namijenjen je istraživačima, inovatorima, programerima sa sveučilišta, start-up i visokotehnološkim tvrtkama te fizičkim osobama. Ukupan proračun iznosi 1.450.000 eura.

TruBlo je H2020 projekt kaskadnog financiranja koji ima za cilj izgraditi povjerenje u buduće blockchain sustave.

Riječ je o drugom otvorenom pozivu na koji se mogu prijaviti timovi sa sveučilišta, istraživači, MSP-i i start-up tvrtke u cilju definiranja i implementiranja malih istraživačkih projekata povezanih s jednim od dva područja:

  • Modeli povjerenja i ugleda na blockchain

Ovo je područje usmjereno na inovativne aplikacije, tehnologije, tehničke pristupe i metodologije koje povećavaju razinu povjerenja u razmjenu informacija temeljenih na blockchain tehnologiji, s naglaskom na sadržaju koji stvaraju korisnici na Internetu i društvenim mrežama, uzimajući u obzir i podatke iz IoT (eng. Internet of Things) infrastruktura.

  • Dokaz valjanosti i dokaz lokacije.

Cilj je ovog područja pronaći inovativne mehanizme i povećati transparentnost i pouzdanost izvornog sadržaja korisnika. Npr.: kako bi korisnici, kao dio blockchain sustava, mogli dodati ili primijeniti dodatne mehanizme provjere za povećanje transparentnosti, valjanosti i visoke razine pouzdanosti, poput dokaza o lokaciji i dokaza o valjanosti? Takve će se prijave slati putem Europskog opservatorija za digitalne medije (eng. European Digital Media Observatory – EDMO).

TruBlo drugi otvoreni poziv podijeljen je u dvije faze:

  1. Faza: Inovacije (9 mjeseci)
  2. Faza: Napredak (6 mjeseci)

Detaljne informacije vezane uz pojedinu fazu poziva pronađite OVDJE gdje se ujedno nalaze i ostali detalji vezani uz poziv (način prijave, kriteriji prihvatljivosti itd.).

Obavijesti o Natječajima provode se u okviru informiranja u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II. Ukupnu vrijednost projekta TERA SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

X
Secured By miniOrange