PRILIKA HRVATSKIM TVRTKAMA ZA NASTUP NA TREĆIM TRŽIŠTIMA

Ready2Go je inovativni novi program u kojem će 80 odabranih tvrtki dobiti na raspolaganje potrebne alate koji jamče uspjeh u inozemstvu. Program pruža individualni program treninga i obuke čiji je cilj kreiranje međunarodnog poslovnog plana, pružanje mogućnosti istraživanja inozemnih tržišta te sudjelovanje na događajima umrežavanja.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s 11 partnera iz devet europskih zemalja, sudjeluje u projektu Ready2Go koji pruža mogućnost hrvatskim malim i srednjim tvrtkama da unaprijede svoja znanja u nastupu na odabranim međunarodnim tržištima. Gospodarstvenicima će se pružiti prilika u pronalasku pouzdanih poslovnih partnera te susretu s njima na organiziranim poslovnim razgovorima.

Kao projekt Europske komisije, Ready2Go je inovativni novi program u kojem će 80 odabranih tvrtki koje u njemu sudjeluju dobiti na raspolaganje potrebne alate koji jamče uspjeh u inozemstvu. Fokus će biti usmjeren na 5 različitih zemalja, tj. ciljnih tržišta: Čile, Indija, Kamerun, Kanada i SAD (rezervna tržišta su Argentina i Egipat), a sudionici ne samo da će dobiti uvid u njihove pojedinačne načine rada, već će poduzeti i prve korake u uspostavljanju partnerstava u tim zemljama.

Tajna međunarodnog uspjeha leži u znanju kako se nositi s inozemnim tržištima, zbog čega Ready2Go pruža individualni program treninga i obuke koji će biti posebno prilagođen poslovanju. Cilj treninga za svaku tvrtku će biti kreiranje međunarodnog poslovnog plana, tj. strateškog pregleda za postavljanje ciljeva i brzi početak međunarodnog napredovanja. Svaka tvrtka koja sudjeluje u programu će dobiti podršku i savjet na daljinu od Ready2Go tijekom programa. Jedan od najzanimljivijih aspekata ovog programa je da će sudionici imati koristi od mogućnosti istraživanja inozemnih tržišta; ne samo da mogu odabrati pohađanje dva dodatna treninga koja će se odvijati u 5 različitih kulturnih središta širom Europe, već mogu sudjelovati i na do dva događaja umrežavanja u ciljnim zemljama, čiji su troškovi djelomično subvencionirani.

Uvjeti koje tvrtke moraju ispuniti su:

  • • biti tvrtka male ili srednje veličine,
  • • biti osnovana u državi članici EU ili biti iz zemlje koja sudjeluje u programu COSME (uključujući Albaniju, Armeniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Island, Moldaviju, Crnu Goru, Srbiju i Tursku),
  • • biti aktivna u proizvodnom sektoru (konzultantske tvrtke i profesionalne usluge nisu uključene),
  • • biti u mogućnosti raditi i komunicirati na engleskom jeziku.

Rok za prijavu je do 31. ožujka 2017., a dodatne informacije o prihvatljivosti i kriterijima izbora, datumima i programu dostupne su na www.b2match.eu/ready2go.

X
Secured By miniOrange