Program EIT Food otvorio je natječaj namijenjen predstavnicima javnog sektora!

Program EIT Food najveća je inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, a povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi s ciljem poticanja poduzetništva i inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

 

EIT Food okuplja više od 70 akademskih, industrijskih i istraživačkih partnera, a cilj je postati globalni lider u inovacijama za sigurnu i održivu proizvodnju hrane.

 

TERA Tehnopolis je glavno čvorište za provedbu EIT Food aktivnosti za područje Republike Hrvatske!

 

Jedan od glavnih programa za predstavnike javnog sektora iz zemalja srednje, istočne i južne Europe je Infra Booster Government Executive Academy (GEA) 2023. GEA je program obuke čiji je cilj upotpuniti znanje o inovacijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i sektorskim propisima te pružiti pomoć u rješavanju društvenih izazova diljem Europe.

 

InfraBooster GEA 2023 je poseban savjetodavni program koji nudi uvid u izazove povezane s inovacijama u prehrambenom sektoru, strategijom pametne specijalizacije za inovacije i istraživanje te propisima. Zainteresirani uključivanjem u program postaju dio zajednice predstavnika javnog sektora uključenih u dizajn, provedbu i/ili praćenje strategije pametne specijalizacije za inovacije i istraživanje povezane s poljoprivredno-prehrambenom industrijom ili u definiranje regulatornih politika.

 

InfraBooster GEA 2023 značajno se razlikuje od prethodnih izdanja programa u pogledu sadržaja, strukture i pristupa učenju. Naime, prihvatljivi prijavitelji su sudionici prošlogodišnjih izdanja programa koji bi još uvijek mogli imati koristi od sudjelovanja u ovogodišnjem izdanju, usmjerenom na politike koje podržavaju učinkovitu upotrebu istraživačkih infrastruktura u regionalnim i nacionalnim inovacijskim ekosustavima.

 

Prihvatljivi prijavitelji trebaju ispuniti sljedeće kriterije:

  1. Trebaju živjeti i raditi u jednoj od RIS zemalja
  2. Trebaju biti zaposleni u javnom sektoru (uključujući regionalne i središnje vladine urede, kao i profesionalce koji rade u državnim agencijama, regulatornim tijelima, državnim sveučilištima ili javno-istraživačkim institutima).

 

Nakon završenog programa, polaznici će:

  • Prepoznati i jasno obrazložiti kako istraživačke infrastrukture mogu doprinijeti organizacijskoj transformaciji i postizanju društvenih učinaka, prepoznajući prilike za komercijalnu upotrebu istraživačke infrastrukture (Upravljanje tehnologijom);
  • Analizirati vrijednost i relevantnost istraživačkih infrastruktura koje su u vlasništvu znanstvenih organizacija za industrijsku suradnju i stvaranje prihoda (Upravljanje tehnologijom);
  • Primjenjivati kriterije prepoznatljivih, relevantnih i konkurentnih istraživačkih infrastruktura za koje su u vlasništvu znanstvenih organizacija, a koji bi se mogli iskoristiti za komercijalne suradnje (Kritičko razmišljanje).

 

Više informacija o programu možete pronaći OVDJE.

 

Program će se provoditi online, 13. i 20. studenoga 2023. godine.

 

Rok za prijavu je do 16. listopada 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE.

X
Secured By miniOrange