Program Erasmus za mlade poduzetnike slavi desetu obljetnicu svoga postojanja

Statistički podaci za prvih 10 godina provođenja programa Erasmus za mlade poduzetnike su impresivni. Taj je rezultat zajednički napor mnogih partnerskih institucija iz različitih konzorcija, kroz ukupno jedanaest ciklusa. Jasno je i razumljivo da svi novi poduzetnici nisu pokrenuli vlastite tvrtke, ali su prošli kroz vrlo kvalitetnu obuku te su sada zasigurno bolji stručnjaci i zaposlenici.

Program je svrstan u prioritetne programe koji potiču razvoj poduzetništva kod mladih, a naziv „mladi poduzetnici“ kojeg Program nosi, odnosi se na iskustvo koje sudionici imaju kao poduzetnici, a ne na njihovu starosnu dob. Tako da svatko s tri ili manje godina iskustva u poduzetništvu spada u kategoriju mladih poduzetnika. Cilj programa Erasmus za mlade poduzetnike je stručno i praktično usavršavanje mladih poduzetnika kako bi stekli vještine i znanje za vođenje vlastite tvrtke, a vrlo čest je slučaj da se po završetku razmjene suradnja između mladih poduzetnika i poduzetnika domaćina nastavi i u budućnosti. U Programu mogu sudjelovati zaposleni i nezaposleni pa čak i studenti, a cjelokupnu razmjenu financira Europska komisija.

Program funkcionira na način da se određene institucije iz zemalja sudionica COSME programa (u koji je uključena i Hrvatska) uključuju kao kontakt točke u okviru konzorcija. Jedna od lokalnih kontakt točaka u Hrvatskoj je i TERA Tehnopolis iz Osijeka. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u Programu, kontaktirajte nas putem e-pošte ivana[at]tera[.]hr, broja telefona 031 251 019 ili osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

 

X
Secured By miniOrange