PROGRAM PROVJERE INOVATIVNOG KONCEPTA – NAJAVA 6. KRUGA NATJEČAJA

Logo_HAMAG_BICROHrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavila je otvaranje novog natječaja za zaprimanje projektnih prijedloga za Program provjere inovativnog koncepta (PoC). Drugi projekt tehnologijskog razvoja započeo je 31. srpnja 2013. i provodit će se do 30. lipnja 2017. godine.

Program PoC namijenjen je sufinanciranju prihvatljivih pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 35.000,00 kn do najviše 350.000,00 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Za bespovratna sredstva iz programa PoC prijaviti se mogu:

[list type=”icon-arrow”]
  • fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo,
  • mali i srednji poduzetnici sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine, kao i
  • znanstvenici i istraživači zaposleni u javnim i znanstveno-istraživačkim organizacijama.
[/list]

Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kuna. Otvaranje natječaja planirano je 16. studenog 2015. godine, dok se ugovaranje očekuje u prvom kvartalu 2016. godine.

HAMAG-BICRO provodi program PoC u suradnji s Prepoznatim centrima koji su podrška natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta. Projekti se mogu prijaviti isključivo preko Prepoznatog centra, stoga se svi zainteresirani natjecatelji se za više informacija o programu PoC mogu obratiti Prepoznatom centru Tera Tehnopolis putem e-pošte na gnikolasevic[at]tera[.]hr, broja telefona 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

X
Secured By miniOrange