PROJEKT I-DARE: TRENINZI ZA PISANJE POSLOVNIH PLANOVA

Trening za trenere, prema metodologiji „Inovativnog3 poduzetništva“, počinje 15. veljače 2018. godine i traje pet dana. Treninzi se odvijaju u Pečuhu i Osijeku, a sudionici su nastavnici strukovnih srednjih škola te profesori visokih učilišta.

TERA Tehnopolis je konzorcijski partner u projektu I-DARE koji je sa svojom provedbom započeo početkom rujna prošle godine. Projekt se provodi u sklopu programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 (European Regional Development Fund) i ima za cilj razviti dualne treninge i uvesti tercijarne sustave obrazovanja u području strojarstva i elektrotehnike. Projektom se želi smanjiti opća nezaposlenost i nezaposlenost mladih osoba kroz poticanje poduzetništva i provedbom treninga u sklopu kojih će mladi razvijati svoje vještine važne za pokretanje vlastite tvrtke. Također, želi se unaprijediti uloga edukacijskih institucija kao intelektualnih centara u cilju povećanja broja mladih poduzetnika.

Projekt uključuje provođenje treninga u području pisanja poslovnih planova te razvijanja poslovnih i financijskih vještina. Treninzi će se provoditi po principu „train the trainer“ odnosno treninga za trenere, a sa svojom provedbom kreću 15. veljače 2018. godine. Riječ je o petodnevnim treninzima koji se odvijaju u Pečuhu i Osijeku, a sudionici su nastavnici strukovnih srednjih škola te profesori visokih učilišta.

Metodologija koja će se koristiti u obrazovanju trenera i sudionika u području strojarstva i elektrotehnike se temelji na metodologiji „Inovativnog3 poduzetništva“ definiranoj u priručniku koji je napisan za potrebe Projekta. Metodologija je već testirana i koristi se u natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Ovakav pristup se pokazao izuzetno uspješnim u praksi, obzirom da je na natjecanju Budi uzor® kroz 13 godina organiziranja sudjelovalo više od 1.500 studenata.

 

X
Secured By miniOrange