PROJEKT KETGATE: KORIŠTENJE KLJUČNIH RAZVOJNIH TEHNOLOGIJA U POSLOVANJU

U cilju uključivanja zainteresiranih sudionika u projektne aktivnosti te prikupljanja informacija kako bi se bolje organizirala i postavila mreža KET pristupnih točaka, 19.12.2017. godine se održava tematska radionica projekta KETGATE.

TERA Tehnopolis je konzorcijski partner projekta KETGATE koji okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja, a omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Cilj je da u konačnici mala i srednja poduzeća brže i efikasnije plasiraju pametna rješenja na tržište, utječu na privatna i javna ulaganja te podupiru dinamičan razvoj znanja temeljenog na KET tehnologijama i potiču primjene na području Srednje Europe.

Obzirom da su ključne razvojne tehnologije kod nas relativno novi pojam te postoje brojne prepreke u njihovom prihvaćanju, u sklopu Projekta je izrađen upitnik kojemu je cilj prikupiti informacije i specifične činjenice na temelju prethodnog iskustva, poteškoća s kojima su se tvrtke suočile i potreba za stjecanjem specijaliziranih usluga za uključivanje ključnih razvojnih tehnologija (KET) u proizvodni sustav i/ili proizvod. Prikupljene informacije će koristiti KETGATE partneri kako bi pomogli malim i srednjim poduzetnicima u otkrivanju i korištenju KET specijalnih usluga u međunarodnom okruženju. Sudionici će primiti direktne kontakte odgovarajućih primijenjenih istraživačkih organizacija i stručnjaka u ključnim razvojnim tehnologijama te mogu biti odabrani za primanje besplatne potpore u primjeni ključnih razvojnih tehnologija. Upitnik možete pronaći na sljedećoj poveznici.

U cilju promoviranja Projekta te pružanja informacija o ključnim razvojnim tehnologijama, TERA Tehnopolis organizira radionicu 19.12.2017. godine, s početkom u 10:00 sati, na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek. Cilj je uključiti zainteresirane sudionike u projektne aktivnosti te prikupiti informacije kako bi se bolje organizirala i postavila mreža KET pristupnih točaka. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice.

Projekt sufinancira Europska unija kroz program Interreg, Europe Central Regional Development Fund.

X
Secured By miniOrange