PROJEKT MOVECO: OD LINEARNE DO CIRKULARNE EKONOMIJE

Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomiji “Recikliranje u poslovanju: Uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“, održan početkom prosinca ove godine, je bio prilika za razmjenom iskustva stranih zemalja koje imaju uvid u rješavanje izazova cirkularne ekonomije, kroz kratke diskusije po grupama razmatrajući unaprijed definirana pitanja. Nakon Foruma je izrađeno priopćenje za javnost koje, između ostalog, ističe primjere dobre prakse cirkularne ekonomije, predstavljene kroz EU projekt MOVECO u najnovijoj projektnoj brošuri.

Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomiji “Recikliranje u poslovanju: Uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“ održan je 6. prosinca 2017. godine u konferencijskoj dvorani hotela Waldinger u Osijeku. Glavna pitanja koja su razmatrana na Forumu se odnose na mogućnosti i izazove pri prelasku na cirkularnu ekonomiju, tko treba pružati potporu i na koji način, što obuhvaća EPR (Proširenu odgovornost proizvođača), koji su novi poslovni modeli u cirkularnoj ekonomiji i slična pitanja.

Sudionici Foruma bili su predstavnici iz 11 zemalja koji imaju aktivnu ulogu u promicanju primjene reciklaže u poslovanju: proizvodne tvrtke, istraživačke organizacije, kreatori politika, poslovne potporne institucije te organizacije civilnog društva (tvrtke, akademska zajednica, politika i civilno društvo). Forum je bio prilika za razmjenom iskustva stranih zemalja koje imaju uvid u rješavanje izazova cirkularne ekonomije, kroz kratke diskusije po grupama razmatrajući unaprijed definirana pitanja. Na kraju grupnih diskusija, Forum je zatvoren iznošenjem ključnih zaključaka.

Nakon Foruma je izrađeno priopćenje za javnost koje, između ostalog, ističe primjere dobre prakse cirkularne ekonomije, predstavljene kroz EU projekt MOVECO u najnovijoj projektnoj brošuri.

Forum je organiziran u sklopu projekta MOVECO u kojemu je TERA Tehnopolis konzorcijski partner.

Projekt MOVECO je sufinanciran iz sredstava Europske unije (ERDF, IPA).
https://www.interreg-danube.eu/moveco

X
Secured By miniOrange