Projekt “Women in Business”

Women in Business je projekt namijenjen edukaciji mladih žena koje žele krenuti u poduzetništvo. Ujedno se bavi kreiranjem politika koje bi bile poticajne za žene i na taj način omogućile većem broju mladih žena da pokrenu svoje poduzetničke projekte.

U cilju identificiranja problema s kojima se žene susreću prilikom pokušaja pokretanja vlastitog posla, prikupljaju se podaci putem ankete u cilju dobivanja informacija relevantnih za daljnje kreiranje edukacija, programa i naputke politikama što je potrebno mijenjati. Pozivaju se sve žene u dobi od 15 do 34 godine da ispune anketu i podijele svoja stajališta i iskustva u cilju podupiranja razvoja poduzetništva mladih žena.

Istraživanje se provodi u svih 9 zemalja obuhvaćenih Projektom i traje do 30. rujna 2018. godine. Pridonosi identificiranju potreba i prepreka s kojima se mlade žene suočavaju pri pokušaju vođenja vlastitog poslovanja. Rezultati ankete će poslužiti za proučavanje trenutnog stanja ženskog poduzetništva u Podunavlju, razvijanje prilagođenih modela osposobljavanja i preporuka.

Ovo istraživanje dio je aktivnosti u sklopu projekta Women in Business, sufinanciranog od strane Dunavskog transnacionalnog programa, s ciljem jačanja poduzetništva mladih žena u Podunavlju.

X
Secured By miniOrange