Prvi otvoreni poziv “MIND4MACHINES”

Cilj poziva je financiranje i poticanje validacije novih, međusektorskih i međuregionalnih (digitalnih) proizvodnih lanaca vrijednosti isporukom inovativnih proizvoda, usluga i procesa u novim sektorima.

MIND4MACHINES je projekt u okviru programa INNOSUP (Innovation in SMEs programme), čiji je cilj olakšati međusektorsku i prekograničnu podršku potrebnu proizvodnim malim i srednjim poduzećima (MSP-ovima) za testiranje i usvajanje najnovijih digitalnih tehnologija za transformaciju prema pametnijoj, zelenijoj i resursno učinkovitijoj proizvodnji, usklađenoj s najnovijim politikama Europske unije.

Projekt MIND4MACHINES će osigurati ukupno 3,3 milijuna eura izravne financijske potpore putem dva otvorena poziva. Prvi poziv na dostavu prijava je dostupan od 27. travnja do 29. lipnja 2022. godine.

Cilj poziva je financiranje i poticanje validacije novih, međusektorskih i međuregionalnih (digitalnih) proizvodnih lanaca vrijednosti isporukom inovativnih proizvoda, usluga i procesa u novim sektorima. Pozivi će biti prilagođeni na dvije razine tehnološke spremnosti (TRL – Technology readiness level): TRL 5-7 (Innovation support) i TRL 8-9 (Go to market support), obzirom da su potrebe tehnologija i poslovanja različite ovisno o njihovoj TRL razini.

Prijedlozi za projekte digitalizacije proizvodnih MSP-ova moraju biti podneseni pojedinačno od strane MSP-ova, ili od strane partnerstva više MSP-ova za složenija rješenja. U okviru ovog projekta se snažno potiče prekogranična suradnja.

Više informacija o otvorenom MIND4MACHINES pozivu dostupno je ovdje.

 

TERA ASISTENCIJA U NATJEČAJU

TERA Tehnopolis d.o.o. nudi potencijalnim prijaviteljima asistenciju u pripremi i provedbi projekata. Usluge koje TERA pruža se odnose na savjetodavne usluge, pripremu natječajne dokumentacije, upravljanje projektom te komercijalizaciju projekta i plasiranje proizvoda na tržište EU uz pomoć Europske poduzetničke mreže.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange