Prvi strateški plan programa Obzor Europa za razdoblje 2021. – 2024.

Europska komisija donijela je prvi Strateški plan za razdoblje 2021. – 2024. za program Obzor Europa, novi program EU-a za istraživanje i inovacije vrijedan 95,5 milijardi eura. Strateški plan novost je u programu Obzor Europa. Njime se utvrđuju četiri strateške smjernice za ulaganja u istraživanje i inovacije u okviru Obzora Europa.

Europska komisija donijela je prvi Strateški plan za razdoblje 2021. – 2024. za program Obzor Europa, novi program EU-a za istraživanje i inovacije vrijedan 95,5 milijardi eura. Strateški plan novost je u programu Obzor Europa. Njime se utvrđuju strateške smjernice za usmjeravanje ulaganja u prve četiri godine njegove provedbe kako bi istraživanja i inovacije u EU-u pridonosila ostvarivanju njegovih prioriteta, uključujući klimatski neutralnu i zelenu Europu, Europu spremnu za digitalno doba i gospodarstvo u interesu građana.

Strateškim planom utvrđuju se četiri strateške smjernice za ulaganja u istraživanje i inovacije u okviru Obzora Europa za sljedeće četiri godine:

[list type=”icon-arrow”]
  • promicanje otvorene strateške autonomije vođenjem razvoja ključnih digitalnih, razvojnih i novih tehnologija, sektora i vrijednosnih lanaca;
  • obnova europskih ekosustava i bioraznolikosti te održivo upravljanje prirodnim resursima;
  • digitalni put prema Europi kao prvom kružnom, klimatski neutralnom i održivom gospodarstvu;
  • stvaranje otpornijeg, uključivijeg i demokratskijeg europskog društva.
[/list]

Ambiciozni ciljevi pretočeni su u konkretne akcije. Četiri ključne strateške orijentacije, osam horizontalnih tema i još mnogo toga sada je precizno odrađeno.

Ako trebate partnera u konzorciju, #eencanhelp

Više informacija o Strateškom planu za razdoblje 2021. – 2024. pronađite na sljedećoj poveznici.

X
Secured By miniOrange