Radionica beeB Plan Event

26. listopada 2021. godine, u okviru programa EIT Food, Tera Tehnopolis d.o.o. (EIT Food Hub Hrvatska) je u suradnji s međunarodnim projektom beeB organizirala radionicu pod nazivom „beeB Plan Event“. Prvi je dio događaja održan na engleskom jeziku i bio je usmjeren na promociju programa EIT Food i projekta beeB na međunarodnoj razini. Drugi se dio radionice održao na hrvatskom jeziku i bio je usmjeren na aktualne probleme domaće publike.

26. listopada 2021. godine, u okviru programa EIT Food, Tera Tehnopolis d.o.o. (EIT Food Hub Hrvatska) je u suradnji s međunarodnim projektom beeB organizirala radionicu pod nazivom „beeB Plan Event“.


Prvi je dio događaja održan na engleskom jeziku i bio je usmjeren na promociju programa EIT Food i pripadajućih aktivnosti, kao i projekta beeB. Ispred Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Malgorzata Młynarska predstavila je aktivnosti inicijative EIT Food. Događaju su prisustvovali i konzorcijski partneri projekta beeB koji su približili navedeni projekt sudionicima, objasnivši im ciljeve projekta i aktivnosti koje se u sklopu njega provode. Direktor TERA Tehnopolis d.o.o., prof. dr. sc. Ivan Štefanić, govorio je o gemifikaciji kao metodi poboljšanja iskustava učenja za pčelare, dok je Sónia Sandra Mesquita s Politehničkog instituta Viseu iz Portugala prezentirala beeB inicijativu s ciljem poboljšanja konkurentnosti pčelarstva u Europi. Reet Karise s Estonskog sveučilišta bioloških znanosti pričala je o utjecaju bolesti pčela na pčelarstvo, a Alba Alvarez iz agencije Estrategia y Organización SA predstavila je priručnik o pčelarstvu za građane. Prezentaciju o pčelarstvu u Norveškoj izložio je Bjørn Dahle iz Norveške udruge pčelara. Završnu prezentaciju u prvom dijelu radionice održali su Saša Zavrtnik i Jelena Loborec s Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su sudionicima predstavili projekt „Pčele spasi da se život na Zemlji ne ugasi“.


Drugi se dio radionice održao na hrvatskom jeziku i bio je usmjeren na domaću publiku. Luka Rajčić, viši stručni suradnik u tvrtki TERA Tehnopolis d.o.o., predstavio je sudionicima otvorene natječaje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u 2021. godini. Čelnik Pčelarske udruge Pčela Slavko Stojanović govorio je o povijesti spomenute udruge, dok je doc. dr. sc.  Marin Kovačić s Katedre za pčelarstvo i zoologiju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek raspravio o suvremenim izazovima u pčelarstvu. Drugi je blok prezentacija zaključio Darko Parun iz tvrtke Just bees d.o.o. koji je sudionicima prezentirao razvijena IoT (engl. Internet of Things) rješenja za digitalizaciju postojećih pčelarskih operacija. U programu radionice bila je i igra Unicorn game čiji je cilj osmišljavanje vlastite start-up tvrtke.


X
Secured By miniOrange