RAZMJENOM ISKUSTVA I ZNANJA DO OTVARANJA VLASTITE OPTIKE

Stanislava Časar Migles buduća je poduzetnica koja je za program Erasmus za mlade poduzetnike saznala tijekom specijalizacije za optometriju u Novom Sadu. Stanislava je odlučila sudjelovati u razmjeni ponajprije radi stjecanja novog iskustva i razmjene već stečenih znanja i vještina. Zoran Petrović iz Novog Sada pristao je biti njezin domaćin te su ostvarili razmjenu u trajanju od četiri mjeseca. Tijekom razmjene Zoran je Stanislavu podučio svim aspektima vođenja poslovanja te svemu što je potrebno za pokretanje vlastite optike.

Razmjenu su ostvarili na način da su s razmjenom znanja krenuli od samog početka, odnosno od osnovnih informacija i djelatnosti potrebnih za rad u optici. Zajedno su prošli sve korake, od upoznavanja s dioptrijskim lećama, strojevima, dobavljačima i prioritetima kod stranaka do kontrole vida, da bi u konačnici došli do gotovog proizvoda.

Domaćin i mlada poduzetnica i dalje su u kontaktu. Osim što su razvili prijateljski odnos, Zoran sa Stanislavom surađuje te joj pomaže oko pokretanja vlastitog poslovanja. U ovoj je razmjeni postignut cilj, odnosno da klijenti koje dolaze u radnju u najkraćem mogućem roku dobiju adekvatnu kontrolu vida, savjetovanje oko okvira i dioptrijskih leća, brušenje te kvalitetan i adekvatan konačni proizvod, odnosno naočale.

„Iskustvo stečeno na razmjeni vrlo je važno, ponajviše zbog stvari koje se ne mogu naučiti u školi nego se moraju svladati kroz praksu. Putem programa Erasmus za mlade poduzetnike i razmjenom poduzetnika u inozemstvu moguće je u potpunosti steći znanje i iskustvo potrebno za daljnju djelatnost“, tvrdi Stanislava.

X
Secured By miniOrange