Recikliranje u poslovanju

Recikliranje u poslovanju: Uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi

Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomiji “Recikliranje u poslovanju: Uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“ održan je 6. prosinca 2017. godine u konferencijskoj dvorani hotela Waldinger u Osijeku.
Glavna pitanja koja su razmatrana na forumu obuhvaćaju pitanja o mogućnostima i izazovima pri prelasku na cirkularnu ekonomiju, tko treba pružati potporu i na koji način, što obuhvaća EPR (Proširenu odgovornost proizvođača), koji su novi poslovni modeli u cirkularnoj ekonomiji i slična pitanja.
Forum je organiziran u sklopu projekta MOVECO u kojemu je TERA Tehnopolis konzorcijski parter. Projekt MOVECO je sufinanciran iz sredstava Europske unije (ERDF, IPA).
www.interreg-danube.eu/moveco
Na Forumu su sudjelovali predstavnici iz 11 zemalja koji imaju aktivnu ulogu u promicanju primjene reciklaže u poslovanju. Sudionici su proizvodne tvrtke, istraživačke organizacije, kreatori politika, poslovne potporne institucije te organizacije civilnog društva (tvrtke, akademska zajednica, politika i civilno društvo).
Na Forumu su iskustva razmijenile strane zemlje koje imaju dugogodišnje iskustvo i uvid u rješavanje izazova cirkularne ekonomije, kroz kratke diskusije po grupam koje razmatraju unaprijed definirana pitanja. Na kraju grupnih diskusija, Forum je zatvoren iznošenjem ključnih zaključaka.

X
Secured By miniOrange