Službeno pokretanje KETGATE mreže za povezivanje malih i srednjih poduzetnika s istraživačkim organizacijama te Press konferencija

U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine, u 10:00 sati po srednjoeuropskom ljetnom vremenu, sudjelujte na pokretanju KETGATE mreže koja služi za povezivanje malih i srednjih poduzetnika s istraživačkim organizacijama iz Srednje Europe. U sklopu službenog pokretanja Mreže održava se i Press konferencija za novinare. Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice.

Koordinator projekta KETGATE i organizator ovog događaja, Steinbeis-Europa-Zentrum, predstavit će mrežu, njezine ciljeve, usluge koje nudi malim i srednjim poduzetnicima te svoja očekivanja za budućnost. Zahvaljujući KETGATE mreži, MSP-ovi imaju priliku pronaći i sastati se s odgovarajućim europskim istraživačko-tehnološkim organizacijama, čak i ako se one nalaze u drugoj državi i govore drugim jezikom. Na taj je način svim MSP-ovima olakšan pristup ključnim razvojnim tehnologijama (Key Enabling Technologies – KETs) – nanotehnologija, mikro- i nanoelektronika, fotonika, napredni materijali – koje je Europska komisija definirala kao pokretače inovacija u svim industrijskim sektorima.

Nakon prezentacije dva će MSP-a predstaviti svoja iskustva s KETGATE mrežom. Obje se tvrtke nalaze u Sloveniji, u blizini granice s Italijom, i aktivno su uključene u transnacionalnu suradnju. Tvrtka LED Luks d.o.o. proizvođač je komercijalnih, arhitektonskih i industrijskih LED rasvjetnih tijela i sudjeluje u projektu KETGATE od 2019. godine. Tvrtka OR-EL d.o.o. razvija senzore za otkrivanje zaraznih bolesti i toksina u hrani, uz potporu KETGATE mreže.

PROGRAM

10.00 — 10.45

Što je KETGATE mreža i kako ona podupire transnacionalnu suradnju između industrije i akademske zajednice?

Dr. Jennifer Bilbao, Steinbeis-Europa-Zentrum, koordinator projekta KETGATE

Koje smo pogodnosti ostvarili pomoću KETGATE mreže?  Matija Klinkon, LED Luks d.o.o., Dr. Patrizia Melpignano, OR-EL d.o.o.

10.45 — 11.15

Pitanja i odgovori, Konferencija za novinare

Saznajte više informacija na sljedećoj poveznici te pogledajte priopćenje za medije i informativni paket za medije:

[list type=”icon-arrow”] [/list]

Vidimo se 7. svibnja 2020. godine putem interneta!

 

X
Secured By miniOrange