STUDENTI FAKULTETA AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK I EKONOMSKOG FAKULTETA U OSIJEKU OSVOJILI NOVČANE NAGRADE OD 10.000 I 5.000 EUR U OKVIRU PROGRAMA EIT FOOD

TERA Tehnopolis provodi EIT Food aktivnosti od 2018. godine, od kada je postala EIT Food HUB za Hrvatsku. Zahvaljujući Programu, prošle godine po prvi puta TERA je organizirala EIT Food natjecanje Demo Day u kojem su dodijeljene novčane nagrade od 10.000 i 5.000 EUR. Uvjet za sudjelovanje je imati inovativnu poduzetničku ideju koja bi mogla transformirati poljoprivredu, ribarstvo ili prehrambeni sektor. Nagrade se dodjeljuju poduzetnicima i start-up-ovima u ranoj fazi kako bi podržali razvoj novih proizvoda i usluga koji mogu pomoći u transformaciji prehrambenog sustava čineći ga zdravijim, održivijim i pouzdanijim.

EIT Food natjecanje Demo Day je održano i ove godine, 13. lipnja, u prostorijama TERA Tehnopolis. Najuspješniji natjecatelji otišli su kući s odličnim ugovorima. Ovogodišnji pobjednik je ekipa TEKY (Kristijan Gorupić i Tea Januš) s osvojenom nagradom od 10.000 EUR. Drugo mjesto te nagrada od 5.000 EUR pripala je timu PRO-GUM (Krešimiru Žnidarecu i Damiru Vidoviću).

Natjecanje je prije svega bilo izvrsna prilika za stjecanje samopoštovanja, povezivanje s ambicioznim ljudima te dobivanje informacija o potporama koje pruža EIT Food program, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-BICRO) te Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR), čiji su predstavnici ujedno bili članovi žirija.

X
Secured By miniOrange