Studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek na edukaciji za inovativni poslovni plan

Kada je riječ o pokretanju vlastitog posla, poslovni plan je neophodan dokument koji je ključ za ulazak u poduzetničke vode. Zaključili su to i studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek na radionici Inovativni poslovni plan koju je na Fakultetu održao prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor TERA Tehnopolis, u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine.

17350913_1411313348933031_353868483_n

Kada je riječ o ulaganjima u budući posao, očekivane učinke i rješenja za različite situacije koje donosi buduće vrijeme, poslovno planiranje je ključna stavka za postizanje poduzetničkog uspjeha. Stoga, najveća snaga u predviđanju budućih poslovnih događaja i budućnosti leži u kvalitetno izrađenom poslovnom planu.

Neovisno o motivu za poduzetničku karijeru, dobra ideja o inovativnom proizvodu ili usluzi često nije dovoljna za uspjeh na tržištu. Način kojim se zarađuje novac i način kojim poduzetnik vodi poslovanje, mogu biti od presudne važnosti za postizanje uspjeha. Inovativni menadžment, marketing, upravljanje intelektualnim vlasništvom i financijama te pažljivo osluškivanje i tumačenje ranih i možda nerazumljivih signala koje emitiraju kupci i  konkurenti, mogu poduzetnika povesti u pravom smjeru.

Nakon kvalitetno napisanog poslovnog plana, studentima se pruža prilika za sudjelovanje na natjecanju za najbolji poslovni plan Budi uzor® koje se ove godine održava u Osijeku, 10. studenoga u sklopu međunarodne izložbe inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova®. Osim toga, program Erasmus za mlade poduzetnike pruža svim studentima priliku za dodatno usavršavanje. Program novim poduzetnicima nudi priliku stjecanja potrebnih znanja i iskustva u jednoj od EU zemalja ili izvan granica EU kod poduzetnika domaćina, a u slučaju da već postoji iskustvo u poduzetništvu, svi poduzetnici prijavom u Program kao poduzetnici domaćini mogu preko novog poduzetnika svoje poslovanje osvježiti novim idejama te razviti poslovne kontakte u inozemstvu.

X
Secured By miniOrange