Sudjelujte u projektu EmBRACE

Objavljen je prvi javni poziv za dostavu projektnih prijedloga suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness). Mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36 EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, a kroz prvi poziv raspoloživo je 3.000.000,00 EUR.

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, te poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća. Naglasak je na uvođenju inovacija proizvoda ili procesa, razvoju pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz unaprjeđenje prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85% ukupne vrijednosti projekta (najviši iznos sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu je 200.000,00 EUR). Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva, a najviše četiri projektna partnera iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije.

Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024., a prijave za sudjelovanje u projektu mogu se predati putem online platforme projekta.

Projekt EmBRACE i svi detalji javnog poziva bit će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, a potom će uslijediti informativne radionice za poduzetnike, od kojih izdvajamo onu 11. srpnja u Slavonskom Brodu. Za sudjelovanje na početnoj konferenciji i radionicama, prijavite se putem poveznice.

Projekt se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA III sredstvima Europske unije.

Za dodatne informacije zainteresirani se poduzetnici mogu obratiti djelatnicima HAMAG-BICRO-a putem elektronske pošte embrace@hamagbicro.hr.

X
Secured By miniOrange