Sustav za bežično mjerenje analognih signala

Profil klijenta:

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT Osijek)

Potrebe klijenta:

Mogućnost mjerenja tjelesne temperature i bežični prijenos informacija putem ljudskog tijela, uz mogućnost alarmiranja u slučaju odstupanja od preferirane razine

Osigurano rješenje koje udovoljava potrebama:

U okviru otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), projektni prijedlog „Program podrške Uredu za transfer tehnologije“, podnesena je projektna prijava. Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT Osijek) je, u suradnji s TERA Tehnopolis, podnio projektnu prijavu za koju su ostvarena bespovratna sredstva te je proveden projekt „Sustav za bežično mjerenje analognih signala“ čiji je rezultat razvoj inovativne tehnologije za energetski učinkovitu bežičnu senzorsku mrežu za prikupljanje analognog signala. Na temelju ove tehnologije istraživači su razvili prototip uređaja za mjerenje tjelesne temperature i bežični prijenos informacija do središnjeg čvora putem ljudskog tijela.

Na globalnoj je razini proizvod dobio potvrdu inovativnosti što je rezultiralo dobivanje patenta u SAD, 7 EU zemalja (Njemačka, Italija, Francuska, Švicarska, Švedska, Velika Britanija i Nizozemska) te Kini i Koreji.

Nakon uspješnog razvoja proizvoda u tehnološkom smislu, slijedi komercijalizacija na globalnom tržištu. U cilju komercijalizacije, objavljen je profil proizvoda u bazi Europske poduzetničke mreže. Promocija projekta na EEN bilateralnim poslovnim susretima u Pečuhu i Rimu je omogućila prve poslovne kontakte.

X
Secured By miniOrange