TERA Tehnopolis u 2020. godini

- Novi dizajn Novosti iz Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku - Izuzetan napredak u području zaštite intelektualnog vlasništva - TERA na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit Zagreb 2020 - Počeo projekt MobiliseSME - Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti za TERA TEHNOPOLIS d.o.o. - TERA pruža usluge u okviru novog izdvojenog ureda u Novoj Gradiški - EIT Food Foresight analiza - TERA postala pridruženi član konzorcija Time Machine - TERA nastavlja s pružanjem usluga u okviru projekta TERA-SAPO II

Za razliku od globalne financijske krize 2008. koja se najprije dosta dugo događala negdje drugdje, pa tek onda stigla u Hrvatsku, kriza uzrokovana pandemijom COVID-19 vrlo brzo se proširila na globalnoj razini i tako stigla u Hrvatsku već u ožujku. Različit intenzitet epidemioloških mjera kojima je cilj bio smanjivanje izloženosti i posljedično širenja pandemije, mnoge je male i srednje poduzetnike, već prema sektoru u kojemu su aktivni, prisilio na značajni redizajn poslovnog modela ili (privremeno) prekidanje poslovanja.

Utjecaj pandemije na poslovanje TERA je bio vrlo intenzivan i nepovoljan. Interes za programe edukacije i zaštitu intelektualnog vlasništva značajno je smanjen, a odlazne i dolazne mobilnosti i Međunarodne izložba inovacija i natjecanje u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA® jednostavno se više nisu mogli održati u fizičkoj formi. U krizi smo prepoznali priliku i odgovorili intenzivnijim prijavljivanjem projekata koji ne ovise o mobilnosti, projektne sastanke i programe edukacije prebacili u virtualno okruženje, digitalizirali dio usluga te primijenili mnogo toga što savjetujemo našim klijentima i uspjeli u tome.

Ako ste prepoznali priliku i trebate pomoć u internacionalizaciji poslovanja, javite nam se s punim povjerenjem. Ako još uvijek niste, pratite Novosti iz Ureda za transfer tehnologije jer možda u njima pronađete nadahnuće.

Svim čitateljima želimo sretne blagdane i uspješnu 2021. godinu.

                                                                                                                                                                             Vaš TERA tim

Pregled 2020. godine…

1. Novi dizajn Novosti iz Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

Novim dizajnom UTT novosti olakšana je pretraga vijesti primateljima. Novosti se svaki mjesec šalju na više od 2000 adresa e-pošte od kojih su približno pola primatelja istraživači, 15% je zaposlenika vladinih organizacija, financijskih agencija ili poduzetničkih potpornih institucija, dok su 35% primatelja sadašnji i budući poduzetnici. Svi koji žele primati mjesečno izdanje UTT novosti mogu se registrirati na poveznici.

2. Izuzetan napredak u području zaštite intelektualnog vlasništva

TERA je od 2020 godine partner u programu Latin America IP SME Helpdesk i članica EEN tematske grupe za intelektualno vlasništvo, što omogućava intenzivniju potporu poduzetnicima koji planiraju poslovanje na tim teritorijima.

3. TERA na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit Zagreb 2020

TERA Tehnopolis sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit. Organizator konferencije Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) tijekom dva dana trajanja događaja okupio je 40-ak domaćih i stranih predavača koji su prezentirali teme vezane za poduzetništvo, inovacije te digitalnu i zelenu tranziciju.

4. Počeo projekt MobiliseSME

Projekt mobilnosti za osoblje malih i srednjih poduzeća MobiliseSME je službeno započeo i trajat će sljedeće dvije godine (od 2020. do 2022. godine). Osnovni je cilj Programa podržati kratkoročne prekogranične razmjene zaposlenika, menadžera i/ili (su)vlasnika malih i srednjih poduzeća (MSP-ova).

5. Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti za TERA TEHNOPOLIS d.o.o.

Za izuzetne rezultate u poslovanju u protekle tri godine TERA Tehnopolis d.o.o. je stekla uvjete i prošla postupak certifikacije za zlatnu bonitetnu izvrsnost. Na ovo postignuće smo posebno ponosni iz dva razloga, uspjeli smo zadržati rejting u godini u kojoj je pandemija COVID-19 gotovo zaustavila globalno gospodarstvo, a certifikat ovakvog ranga od svih poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj je ostvarila jedino TERA.

 

6. TERA pruža usluge u okviru novog izdvojenog ureda u Novoj Gradiški

TERA Tehnopolis dostupna je za konzultacije poduzetnicima iz Brodsko-posavske županije, u okviru novootvorenog ureda u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška.

7. EIT Food Foresight analiza

EIT Food i Deloitte srednja Europa izradili su izvješće pod nazivom „Utjecaj virusa COVID-19 na prehrambeni sektor u zemljama srednje i istočne Europe”. Izvješće za Hrvatsku predviđa utjecaj virusa COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor u Hrvatskoj.

 

8. TERA postala pridruženi član konzorcija Time Machine

Digitalizacija predstavlja strateški pravac razvoja u TERI. Suradnja s konzorcijem Time Machine će povećati promotivni kapacitet u domeni digitalizacije. Prvi lokalni Time Machine događaj je planiran za 2021. godinu, a tema mu je 16 godina Međunarodne izložbe inovacija Budi uzor®.

 

9. TERA nastavlja s pružanjem usluga u okviru projekta TERA-SAPO II

Projekt kojim se nastoji osnažiti poduzetnička klima te poboljšati kvaliteta i opseg usluga namijenjenih poduzetnicima početnicima i već postojećim poduzetnicima, u prvoj je fazi polučio izvrsne rezultate. TERA nastavlja intenzivnije i kvalitetnije poticati poduzetnike na području Osječko-baranjske županije na razvijanju uspješnih poduzetničkih pothvata u okviru projekta TERA-SAPO II.

 

 

 

X
Secured By miniOrange