TERA Tehnopolis d.o.o. jedina je poduzetnička potporna institucija u Hrvatskoj koja provodi projekt EU4Business: Connecting Companies

Suradnju za poduzetnicima iz Moldavije i Bjelorusije u okviru prvog i drugog ciklusa programa Eastern Partnership hrvatski poduzetnici mogu ostvariti jedino u suradnji s TERA Tehnopolis d.o.o. Projekt Organic route Croatia – Moldova podupire suradnju proizvođača i poduzetničkih potpornih institucija u proizvodnji i distribuciji ekološke hrane. Projekt Wine2B povezuje hrvatske i bjeloruske vinare, distributere i poduzetničke potporne institucije u proizvodnji i distribuciji vina. #EU4Business #ConnectingCompanies #EaP #EU #izvoz #uvoz #Moldavija #Bjelorusija #eko #ekološkiproizvodi #vino #studyvisit #b2b

Suradnju s poduzetnicima iz Moldavije i Bjelorusije u okviru prvog i drugog ciklusa programa Eastern Partnership hrvatski poduzetnici mogu ostvariti jedino u suradnji s TERA Tehnopolis d.o.o.

Projektom EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC) upravlja Udruga europskih trgovinskih i industrijskih komora EUROCHAMBRES, a financiran je u okviru inicijative EU4Business Europske unije (EU). Projekt EU4BCC koji se provodi do prosinca 2022. godine razvijen je u okviru Istočnog partnerstva (EaP), koje je pokrenuto 2009. godine s ciljem produbljivanja i jačanja gospodarskih veza država članica EU-a s državama članicama Istočnog partnerstva: Armenijom, Azerbajdžanom, Bjelorusijom, Gruzijom, Moldavijom i Ukrajinom.

U sklopu jednog od brojnih poziva za podnošenje projektnih prijedloga tvrtki TERA Tehnopolis d.o.o. kao koordinatoru odobreno je financiranje za čak dva projekta u okviru projekta EU4Business: Connecting Companies. Naime, kroz projekt Organic route Croatia-Moldova podupire se suradnja proizvođača i poduzetničkih potpornih institucija u proizvodnji i distribuciji ekološke hrane, dok projekt Wine2B povezuje hrvatske i bjeloruske vinare i distributere u proizvodnji i distribuciji vina.

Započela provedba projekta za ekološke proizvođače

Projekt Organic route Croatia-Moldova započeo je 1. prosinca 2021. godine, a traje do 31. ožujka 2022. godine. Konzorcijski partner tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. u provedbi ovog projekta moldavska je organizacija EcoVisio Public, koja radi na unaprjeđenju sektora ekološke hrane u Moldaviji te povezivanju dionika uključenih u ekološku poljoprivredu. Ciljevi su projekta povezivanje ekoloških proizvođača i poduzetničkih potpornih institucija iz Hrvatske i Moldavije, razmjena dobrih praksi, uspostavljanje dugoročne međusobne suradnje te povećanje trgovinske razmjene među sudionicima.

U okviru projekta provest će se dva virtualna studijska posjeta moldavskim i hrvatskim ekološkim proizvođačima, virtualni sajam ekoloških proizvoda, razne edukacije na temu zaštite intelektualnog vlasništva, uvjeta i pravila certificiranja ekoloških proizvoda u Hrvatskoj i Moldaviji, marketinga, pravnih okvira i mogućnosti uvoza/izvoza ekoloških proizvoda, a tijekom navedenih događaja sudionici će imati mogućnost međusobnog povezivanja i ostvarenja poslovne suradnje. Također, sudjelovanje u projektu potpuno je besplatno, a sve će se aktivnosti održati online!

Ekološka proizvodnja i konzumacija hrane u Moldaviji je u značajnom porastu. Moldavija ima sve preduvjete potrebne za unaprjeđenje ovog sektora, a neki od najvažnijih su pogodni agroekološki uvjeti za proizvodnju velikog broja kultura u skladu s ekološkim principima uzgoja, povoljna svojstva tala nastala značajnom redukcijom kemijskih sredstava u poljoprivredi u proteklih deset godina, a i zakonska je regulativa usklađena sa zakonima EU-a, čime je stvoren preduvjet za uvoz ili izvoz ekoloških proizvoda.

Još uvijek nije kasno da se uključite u projekt kojim svoje poslovanje možete unaprijediti, prošiti i osnažiti kroz povezivanje s moldavskim proizvođačima te ostvariti poslovnu suradnju.

Ukoliko ste MSP ili OPG uključen u ekološku proizvodnju te poduzetnička potporna institucija koja surađuje s ekološkim proizvođačima i zainteresirani ste za sudjelovanje u ovom projektu, javite nam se.

Projekt Wine2B – poslovni susreti za vinski sektor

U okviru iste inicijative TERA Tehnopolis d.o.o. provodit će od početka 2022. godine i projekt Wine2B, koji je usmjeren na jačanje vinskog sektora i povećanje trgovinskih aktivnosti između Hrvatske i Bjelorusije. Partner u provedbi projekta je RCTT (Republican Centre for Technology Transfer).

Projekt Wine2B, koji će se provoditi u obliku B2B poslovnih susreta, omogućit će malim i srednjim poduzećima iz obiju zemalja da unaprijede mogućnosti međunarodne suradnje umrežavanjem i sudjelovanjem na vinskim sajmovima.

Sudionici će imati priliku poslušati stručnjake te naučiti više o temama poput upotrebe inovativnih digitalnih alata, podrške u inovacijama proizvodnih procesa te zaštiti intelektualnog vlasništva. Također, sudionici će dobiti i neprocjenjive informacije o zahtjevima izvoza i zakonskom okviru u objema zemljama, marketingu, e-trgovini te zaštiti intelektualnog vlasništva. Sve to s ciljem učvršćivanja svoje pozicije na tržištu EU-a.

Ovo je prilika da upoznate bjelorusko tržište i prilike koje vam ono nudi te otvorite vrata novim suradnjama i novim poslovnim prilikama.

Ukoliko ste MSP ili OPG iz vinskog sektora i zainteresirani ste za sudjelovanje u projektu, prepoznajte ovu priliku i javite se.

Za više informacija slobodno nam se obratite na adresu e-pošte ured@tera.hr, broj telefona 031/251-008 ili osobno dolaskom na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek.

X
Secured By miniOrange