TERA Tehnopolis d.o.o. nastavlja djelovati kao hrvatski EIT Food HUB sljedeće tri godine!

Programi i alati zajednice EIT Food u ovom ciklusu pokrivaju mnogo širi spektar potreba, a s vremenom se dorađuju da bi još bolje udovoljili potrebama klijenata. Glavne aktivnosti Programa za naredno razdoblje su: EIT Food RIS Fellowships, EIT Food Government Executive Academy, EIT Jumpstarter, TeamUp i Test Farms.

EIT Food je najveća i globalno najutjecajnija inicijativa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor koja povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi te potiče poduzetništvo i inovacije. Glavni je cilj ovog paneuropskog partnerstva razviti visokokvalificirani prehrambeni sektor koji će surađivati s potrošačima na razvoju proizvoda, usluga i novih tehnologija koje će svim građanima Europe omogućiti zdraviji način života.

Od lipnja 2018. godine TERA Tehnopolis u Hrvatskoj provodi aktivnosti Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju kao inovacijsko čvorište zajednice EIT Food u Hrvatskoj, posebice stručno usavršavanje studenata u vodećim europskim tvrtkama u području proizvodnje hrane, zatim edukacije djelatnika državne, regionalne i lokalne samouprave te poticanje studenata i inovatora u pripremi inovativnih poslovnih planova.

Nakon uspješno provedenih aktivnosti u razdoblju 2018.–2020. godine potvrda kvalitete stigla je kroz odabir TERA Tehnopolis koja nastavlja pružati potporu kao hrvatski EIT Food HUB sljedeće 3 godine! Programi i alati zajednice EIT Food u ovom ciklusu pokrivaju puno širi spektar potreba, a s vremenom se dorađuju da bi još bolje udovoljili potrebama klijenata. Glavne aktivnosti Programa za naredno razdoblje su:

[list type=”icon-arrow”]
  • EIT Food RIS Fellowships –  projekt za studente diplomskih studija, diplomirane studente i mlade poduzetnike, odnosno buduće zaposlenike prehrambenog sektora, kojima će biti pružena mogućnost za stažiranje u nekima od etabliranih europskih tvrtki uz mjesečnu financijsku potporu u bruto iznosu od 1.350 €. Rok za prijavu: 12. travnja 2021. godine.
  • EIT Food RIS Talents – prilika je za stažiranje studenata doktorskog studija i mladih poslijedoktoranada iz prehrambenog sektora, kojima se pruža mogućnost rada na projektima istraživanja i razvoja u partnerskim organizacijama zajednice EIT Food uz mjesečnu stipendiju u bruto iznosu do 1.800 €. Rok za prijavu: 12. travnja 2021. godine.
  • EIT Food Government Executive Academy – program obuke na izvršnoj razini za predstavnike javnog sektora iz zemalja srednje, istočne i južne Europe, koji ima za cilj upotpuniti njihovo znanje o inovacijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i sektorskim propisima te pružiti pomoć u rješavanju društvenih izazova diljem Europe. Rok za prijavu: 9. travnja 2021. godine.
  • EIT Food Seedbed – program namijenjen akademskim poduzetnicima, ambicioznim poduzetnicima i start-up tvrtkama koje imaju inovativnu tehnologiju koja bi mogla promijeniti prehrambeni sustav ili su uključeni u istraživanje koje ima komercijalni potencijal. Sudionici će primiti stručnu podršku i financijsku potporu u iznosu od 6.000 €. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
  • EIT Food Accelerator Network – program koji povezuje start-up tvrtke iz prehrambenog sektora s vodećim industrijskim i istraživačkim partnerima u cilju pilotiranja tehnologije i postizanja krajnjeg cilja: uspješnog uvođenja rješenja na tržište. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
  • RisingFoodStars – mrežna organizacija za uspješne scale-up tvrtke koje mogu promijeniti prehrambeni sektor, omogućujući svojim članovima da sudjeluju kao partneri u svim EIT Food aktivnostima. Rok za prijavu: 10. travnja 2021. godine.
  • EIT Jumpstarter – program namijenjen inovatorima u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, zdravstvenoj zaštiti, sirovinama, energetici, proizvodnji i gradskoj mobilnosti, koji mogu osvojiti do 10.000 € financijske potpore. Rok za prijavu: 16. travnja 2021. godine.
  • TeamUp – program čiji je cilj povezivanje tehnologa s inovativnim rješenjima i tehnologijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, koji nemaju iskustva u komercijalizaciji proizvoda, s iskusnim poduzetnicima koji svojim znanjem i stručnošću mogu pomoći u osnivanju i izgradnji stabilnih poljoprivredno-prehrambenih start-up tvrtki. Mogućnost korištenja potpore od 2.000 € za 3 mjeseca. Rok za prijavu: 18. travnja 2021. godine.
  • Test Farms – ovim programom zajednica EIT Food pomaže inovativnim agrotehnološkim start-up tvrtkama da provjere i testiraju svoje proizvode i usluge te predstave svoja rješenja investitorima i krajnjim kupcima. Mogućnost korištenja potpore od 3.000 €. Rok za prijavu: 30. travnja 2021. godine.
[/list]

X
Secured By miniOrange