TERA Tehnopolis d.o.o. održala online radionicu pod nazivom “Kako izgraditi uspješnu start-up tvrtku u poljoprivredno-prehrambenoj industriji?”

U okviru inicijative EIT Food TERA Tehnopolis d.o.o. (EIT Food HUB Hrvatska) organizirala je 17. studenoga 2021. godine edukativnu radionicu pod nazivom „Kako izgraditi uspješnu start-up tvrtku u poljoprivredno-prehrambenoj industriji?“ namijenjenu svima koji planiraju pokrenuti ili tek razmišljaju o poduzetničkom pothvatu u poljoprivredno-prehrambenom sektoru ili poduzetničkim projektima čije su djelatnosti vezane uz hranu, tehnologiju i održivost. #EITFood #startupactivity #poljoprivrednoprehrambenisektor #radionica

U okviru inicijative EIT Food TERA Tehnopolis d.o.o. (EIT Food HUB Hrvatska) organizirala je 17. studenoga 2021. godine edukativnu radionicu pod nazivom „Kako izgraditi uspješnu start-up tvrtku u poljoprivredno-prehrambenoj industriji?“ namijenjenu svima koji planiraju pokrenuti ili tek razmišljaju o poduzetničkom pothvatu u poljoprivredno-prehrambenom sektoru ili poduzetničkim projektima čije su djelatnosti vezane uz hranu, tehnologiju i održivost.

Radionica je održana online putem Zoom platforme, a svi prisutni imali su priliku poslušati stručnjake iz tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. i usvojiti korisne informacije značajne za pokretanje i unapređenje poslovanja. Prof. dr. sc. Ivan Štefanić informirao je sudionike o značaju SWOT i PESTLE analize te log frame matrice za poduzetnike početnike. Ivana Dumančić upoznala je sudionike s aktivnostima inicijative EIT Food namijenjenim start-up tvrtkama te predstavila programe koji nude financijsku potporu: RIS Fellowships i RIS Talents, Seedbed Incubator, TeamUp, Test Farms, EIT Food Accelerator Network (EIT FAN) te RisingFoodStars. Valja istaknuti da je inicijativa EIT Food od 2018. godine kroz 6.3 milijuna eura financijske potpore podržala više od 1000 start-up tvrtki kroz navedene programe. Ana Šarić govorila je o izvorima financiranja za start-up tvrtke, a e-alat za poslovno planiranje kao osnovu za razradu svake poslovne ideje predstavila je Danijela Gazdik. Naime, alat koji je izrađen za potrebe projekta I-Dare namijenjen je svima koji žele napisati (ili naučiti napisati) kvalitetan poslovni plan čija je izrada olakšana jer alat sadrži sve potrebne upute za pisanje poslovnog plana, a financijski je dio automatiziran da bi se izbjegle računske pogreške. Dejan Neff govorio je o radnom pravu i radnim odnosima te intelektualnom vlasništvu u svrhu prepoznatljivosti start-up tvrtki, dok je Vedran Lederer kroz predstavljanje projekta Organic route Croatia-Moldova naglasio važnost promicanja trgovinskih odnosa, ulaganja i međusobnog povezivanja malih i srednjih poduzeća.

Svoj je doprinos radionici dala i mlada poduzetnica Martina Završki, vlasnica osječkog restorana zdrave hrane Špajz kojeg je otvorila sa samo 20 godina. Upravo su ondje nastale i njezine zdrave juhe u teglici spravljene prema zdravoj recepturi s naglaskom na svježem sezonskom povrću lokalnih proizvođača. Kroz projekt Startaj Hrvatska Martina je svoje proizvode plasirala na police SPAR i INTERSPAR trgovina diljem Hrvatske, a sudionicima radionice prezentirala je svoj put do realizacije poslovne ideje kao i sve poteškoće i probleme s kojima se na tom putu susretala.

Za sve koji radionicu nisu mogli pratiti uživo, snimka iste dostupna je na ovoj poveznici

X
Secured By miniOrange