TERA TEHNOPOLIS D.O.O. POZIVA SVE ZAINTERESIRANE NA RADIONICU BEEB PLAN EVENT 2022.

EIT Food Hub Hrvatska, Tera Tehnopolis d.o.o., 21.02.2022. godine u okviru EIT Food i beeB projekta organizira radionicu pod nazivom „beeB Plan Event“.

EIT Food najveća je i najutjecajnija inicijativa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, čija je misija povezivanje tvrtki, sveučilišta i istraživačkih centara u Europi te poticanje poduzetništva i inovacija. Glavni je cilj ovog paneuropskog partnerstva razviti visokokvalificirani prehrambeni sektor koji će surađivati s potrošačima na razvoju proizvoda, usluga i novih tehnologija te će svim građanima Europe omogućiti zdraviji način života.

beeB projekt, ima za cilj obiteljskim ili hobi pčelarima pomoći u stjecanju vještina uporabom inovativnih i prilagodljivih metoda stručnog usavršavanja koje se temelje na ekološkim i dobrim pčelarskim praksama. Projektni partneri su: Norges Birokterlag Forening (Norveška), EOSA – Estrategia y Organización SA (Španjolska), Eesti Maaulikool (Estonija), Bio-Distretto Cilento (Italija), Instituto Politecnico de Viseu (Portugal) i TERA Tehnopolis d.o.o. (Hrvatska).

Događaj će se održati online, putem Zoom platforme na engleskom jeziku. Na događaju će sudjelovati brojni stručnjaci iz pčelarskog sektora s područja cijele Europe, predstavnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske te predstavnici Hrvatskog pčelarskog saveza, pčelarske udruge „Pčela“ i udruga pčelara „Dalmatina“. Uspješnu priču s polaznicima će podijeliti i tvrtka BeeSage iz Latvije sa svojim inovativnim sustavom praćenja košnica koji pomaže pčelarima da maksimiziraju proizvodnju eliminirajući rizike i omogućavajući informirane odluke. Nadalje, na događaju će sudjelovati i tvrtka ZUS – Biotech koja je ujedno sudjelovala i u EIT Food natjecanju pod nazivom Innovation Prizes.

Spomenuti će govoriti o aktualnostima u svijetu pčelarstva u RH, problemima s kojima se pčelari i udruge susreću te primjerima dobre prakse. U okviru događaja govorit će se i o inovacijama u pčelarstvu.

Događaju će prisustvovati i projekt menadžerica EIT Food inicijative Aleksandra Niżyńska, koja će predstaviti Europski institut za inovacije i tehnologiju te EIT Food aktivnosti usmjerene na inovacije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Između ostaloga, EIT Food je usmjeren i na žene u poduzetništvu. Kroz program Empowering women in agrifood pruža podršku poduzetništvu žena diljem Europe i šire. Sukladno tome, na radionici će u ulozi gosta predavača sudjelovati i gospođa Martina Ćustić, vlasnica tvrtke Zdrava Navika j.d.o.o. koja će sa sudionicima podijeliti svoje poduzetničko iskustvo, između ostaloga i kao kandidatkinja za poduzetnicu godine.

Budući da je broj prijava ograničen, a prijava obavezna, pozivamo Vas da se što prije prijavite putem sljedeće poveznice.

X
Secured By miniOrange