TEST FARMS traži agronome koji su spremni pomoći u provedbi programa

EIT Food CLC North-East sa sjedištem u Poljskoj, upravlja programom za povezivanje poljoprivrednih startupa s poljoprivrednicima i zemljištima za testiranje, pod nazivom Test Farms 2024. Žele pomoći inovativnim agrotehnološkim poduzetnicima početnicima da potvrde i testiraju svoje proizvode i usluge na farmi, vezane uz ratarstvo ili stočarstvo. Inovacija bi trebala riješiti izazov poljoprivrede koji se odnosi na: održivost, preciznu poljoprivredu, digitalnu sljedivost, praćenje emisije CO2. EIT Food traži 1 ili 2 agronoma koji su spremni pomoći u provedbi projekta donoseći vlastitu stručnost, iskustvo, mrežu poljoprivrednika i drugih dionika koji su voljni pridonijeti projektu. EIT Food planira podržati minimalno 10 poduzetnika početnika koji dolaze iz srednje i istočne Europe u izdanju Test Farms 2024.
Točan broj prijavljenih i njihova zemlja podrijetla mogu varirati ovisno o kvaliteti prijava.

EIT Food NE (North-East) kreirao je program nakon istraživanja i razgovora s mnogim poljoprivrednim startupima koji su naveli poteškoće u pronalaženju poljoprivrednih zemljišta na kojima bi mogli potvrditi svoju inovaciju i pristupiti novim tržištima. Program je također nastao kako bi pomogao ostvariti pametnu revoluciju koja nam je potrebna u poljoprivredi. Integracija tehnologije i novih metoda poljoprivrede sa sobom donosi priliku za održiviju poljoprivredu, povećanje prinosa, poboljšanje prehrane i upravljanje dragocjenim poljoprivrednim resursima.

  • Prijave su otvorene 15. veljače 2024.
  • Prijave se zatvaraju 14. ožujka 2024.
  • Evaluacija 18. – 22. ožujka 2024.
  • Priopćenje odabranim sudionicima 25. ožujka 2024.

Prijaviti se možete OVDJE!

Također se očekuje da će testne farme imati sljedeće rezultate:

  • • Najmanje 10 podržanih startupa, tj. startupa koji sudjeluju u Test Farms 2024.
    • Najmanje 3 testiranja startupa u okviru Test Farms 2024 predstavit će svoju inovaciju na tržištu unutar 3 godine od početka ovog projekta s dokumentiranim prihodom od prodaje od najmanje 10 000 EUR. Inovacije uključuju nove ili značajno poboljšane proizvode (robe ili usluge) i prodajne procese.
    • Najmanje 2 milijuna EUR ulaganja (javnih ili privatnih) koje privlače poduzetnici početnici iz izdanja Test Farms 2024 unutar 3 godine od završetka navedenog programa.

Više o opisanoj aktivnosti možete pronaći OVDJE!

Za dodatne informacije javite se e-poštom na eitfoodhub[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.

X
Secured By miniOrange