The Distancer 2M

Profil klijenta:

Inovator

Potrebe klijenta:

Smanjenje rizika od prijenosa zaraze COVID-19 virusa

Osigurano rješenje koje udovoljava potrebama:

Inovacija The Distancer 2M je uređaj za prevenciju zaraze od virusa Covid-19, koju je osmislio inovator gosp. Miroslav Špiranović. Uređaj svjetlosno i zvučno upozorava nositelja na nepoštivanje propisane socijalne distance od dva metra, a nosi se kao bedž na reveru ili kao privjesak oko vrata. Njegove osnovne karakteristike i prednosti su što je riječ o uređaju bez tzv. tracking-a ili GPS praćenja, dakle, za razliku od drugih sličnih proizvoda koji se nude, ne prati kretanje osobe. Mogućnosti aktivacije, odnosno svjetlosne ili zvučne indikacije uređaja, isključivo su po izboru korisnika. Proizvod je malenog volumena i mase: okrugao, promjera pet centimetara i težak 30 grama.
TERA Tehnopolis pomogla je gospodinu Špiranoviću u pronalasku programa za dodatno financiranje proizvoda. Riječ je o projektu Synergy u koji je uključen znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u RijeciStepRi, kao hrvatski konzorcijski partner. Projekt Synergy (Sinergijsko umrežavanje u području visokih tehnologija s ciljem poticanja inovativnosti u Središnjoj Europi) financiran iz programa Interreg Central Europe 2017-2020, pomogao je da inovacija gospodina Špiranovića bude korak bliže realizaciji i zaštiti te mu omogućio daljnju razradu i testiranje.

U cilju prepoznatljivosti na domaćem i EU tržištu, TERA Tehnopolis je kroz program EEN IPR HelpDesk savjetovala gospodina Špiranovića oko zaštite njegovog proizvoda čiji je rezultat zaštićen žig za EU tržište. Pored toga, TERA je klijentu pronašla partnera za izradu prototipa (Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće) te u dodatnoj promociji (Bisnode). U cilju dodatne komercijalizacije i ponude proizvoda na međunarodnom tržištu, TERA Tehnopolis, konzorcijski partner projekta Europska poduzetnička mreža (EEN), će izraditi i objaviti profil u EEN bazi.

X
Secured By miniOrange