Traže se uspješne žene i djevojke iz znanosti za snimanje kratkog videa povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti!

Prema podacima UNESCO Institute for Statistic, manje od 30% istraživača u svijetu su žene. Tradicionalni način edukacije i nedostatak podrške mladim djevojkama u ovom području, jedan su od glavnog razloga ovog problema. Vaše iskustvo bi ih moglo ohrabriti u ovom poduhvatu!

 

ICONS, vodeća organizacija u znanosti iz područja komunikacije, društvenih i poslovnih inovacija iz Italije, lansira novu kampanju na društvenim mrežama povezanom s Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti.

 

Ukoliko ste istraživačica, snimite kratak video o sebi („selfie“ snimak ili zamolite nekoga da vas snimi) kako bi inspirirali i motivirali novu generaciju istraživačica.

 

U nastavku su pitanja koja vam mogu pomoći pri snimanju videa:

  • Što bi rekla mlađoj verziji sebe?
  • Što ste željeli čuti na svom putu postajanja znanstvenicom kakva ste sada?
  • Koja je najbolja lekcija koju ste naučili?

 

Razgovarajte s mlađom verzijom sebe kako biste podržali buduće znanstvenice!

 

Snimke će biti objavljene na Twitter i LinkedIn profilima Projekta počevši od 6. veljače 2023. godine.

 

Format videa: 16:9 format videa (horizontalni format), trajanje maksimalno 1 minutu, dobra kvaliteta videa (mobilni uređaji danas nude poprilično dobru kvalitetu).

 

Jezik: Engleski ili vaš materinji jezik sa snimljenim titlovima (morate poslati .srt datoteku sa sinkroniziranim titlovima.

 

Rok za slanje videa je 1. veljače 2023. godine!

 

Više informacija o kampanji pronađite na ovoj poveznici.

X
Secured By miniOrange