TVRTKA PHOENIX D.O.O. UKLJUČILA SE U PROJEKT KETGATE I PRIMILA POTPORU OD 20.000 EURA

Tvrtka Phoenix d.o.o. iz Orahovice, s više od pedeset zaposlenika, etablirani je proizvođač opruga i strojeva za proizvodnju opruga. Phoenix sa svojim proizvodima svake godine sudjeluje na najvećim sajmovima proizvođača opruga, a kupce pronalaze diljem svijeta. Na potpuno opremljenih 2000 m2 proizvodnog postrojenja, tvrtka Phoenix proizvodi razne standardne i po narudžbi izrađene strojeve za proizvodnju opruga i savijanje žice, a posjeduje više od trideset strojeva.

Tvrtka Phoenix d.o.o. uključila se u projekt KETGATE, primila potporu u iznosu od 20.000 eura te u partnerstvu s razvojno-istraživačkom organizacijom Bay Zoltán Nonprofit Kft., u rujnu 2019. godine započela provedbu projekta kojim želi unaprijediti mehanička svojstva alatnih strojeva, odnosno njihovu izdržljivost i otpornost. Glavni je cilj ovog projekta istražiti oštećenja alata za rezanje koji se koriste u proizvodnji spiralnih opruga te izraditi prijedloge za produljenje životnog vijeka alata. Isto tako, cilj je istražiti nove materijale za izradu alata ili dodatnu obradu alata, odnosno tipove naprednih materijala, njihove zahtjeve, cjenovnu učinkovitost i druge specifikacije.

Temeljem navedenog partnerstva, objavljena je i priča o uspješnoj suradnji koja se nalazi na sljedećoj poveznici.

Projekt KETGATE provodi se u okviru programa Europske unije Interreg Središnja Europa, a glavni cilj mu je isporučiti alate i mrežne strukture za uspostavu međunarodnog ekosustava ključnih razvojnih tehnologija. Primjenom platforme projekta KETGATE stvara se prilika za novu mrežu regionalnih pametnih pristupnih točaka za razvoj usluga ključnih razvojnih tehnologija, namijenjenih malim i srednjim poduzećima i kreiranih prema njihovim potrebama. TERA Tehnopolis d.o.o. jedan je od osam partnera okupljenih u konzorciju projekta KETGATE te djeluje kao KETGATE pristupna točka u Hrvatskoj.

X
Secured By miniOrange