U Norveškoj održan trening o inovacijama u pčelarstvu

U sklopu projekta beeB održan je događaj s ciljem obuke konzorcijskih partnera na temu Inovacije u pčelarstvu – Nove tehnike, novi proizvodi. Događaj se održao u Norveškoj u organizaciji Norveške udruge pčelara Norges Birøkterlag, jedna od zanimljivih tema bio je i koncept urbanog pčelarstva koji je zaživio u Oslu.

U sklopu projekta beeB održan je događaj s ciljem obuke konzorcijskih partnera na temu Inovacije u pčelarstvu – Nove tehnike, novi proizvodi. Događaj se održao od 13.6.2022. do 16.6.2022. godine u gradovima Oslo i Tønsberg u Norveškoj, a domaćini događaja bili su predstavnici Norveške udruge pčelara Norges Birøkterlag. Na događaju je sudjelovao i Vedran Lederer, mag.ing.agr., djelatnik TERA Tehnopolis d.o.o., hrvatskog konzorcijskog partnera u projektu beeB.

    

Drugog dana događaja, 14. lipnja 2022. godine, konzorcijski partneri su obišli proizvodni pogon pčelara Alexander Du Rietz koji se u svom poslovanju specijalizirao za kombinaciju urbanog pčelarstva u Oslu i tradicionalnog pčelarenja u Hadelandu. Ovaj pčelar zajedno sa svojim partnerima razvija i upravlja urbanim pčelinjacima diljem Osla koji stvaraju zeleni profil brojnim tvrtkama te poručuje da u Oslu sve veći broj tvrtki ulaže u zelenu transformaciju poslovanja. Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.

Tijekom trećeg dana događaja, 15. lipnja 2022. godine, konzorcijski partneri obišli su pčelinjake profesionalnog pčelara Arve Børresen koji je predstavio svoju tehnologiju pčelaranja te metodu liječenja varoe bez kemikalija, a bilo je riječi i o berbi peludi, pergi („pčelinjem kruhu“) te propolisu i trutovskom leglu.

U okviru događaja u Norveškoj bio je organiziran i obilazak parka Vigeland Park i Oslo Opera House u Oslu te Nacionalnog parka Færder National Park.

X
Secured By miniOrange