U Osijeku održan dvodnevni konzorcijski sastanak u okviru projekta dRural

U sklopu projekta dRural, u prostorijama tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka, 28. i 29. listopada 2021. godine, održan je konzorcijski sastanak projektnih partnera. Pored predstavnika grada Metkovića, Doma zdravlja Metković, Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja Županja i tvrtke Sustainable Solutions, sastanku su prisustvovali i Myriam Martin, voditeljica projekata iz tvrtke TICBioMed, koordinatora projekta, Yasin Sahhar i Tina Hormann, predstavnici Sveučilišta Twente, Dario Vuković, direktor tvrtke Laus Deo d.o.o., Denis Topolnik, generalni direktor DIH Agri-food platforme, a na sastanku je virtualno, putem platforme Zoom, sudjelovao Andrea Valeri iz tvrtke Boundaryless.

Prvog su dana konzorcijski partneri predstavili svoje institucije i tvrtke te održali kraće prezentacije kojima su izvijestili sudionike događaja o provedenim projektnim aktivnostima, a pored toga predstavljeni su i primjeri dobre prakse, poput „Kratkog prodajnog lanca Green point i DIH Agri-food platforme“ te održivog OPG-a Mrizi i Zanave. Prof. dr. sc. Ivan Štefanić, direktor tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o., poveo je raspravu o važnosti zaštite intelektualnog vlasništva i upravljanju platformom dRural. Prvi je dan završio radionicom u kojoj su sudionici u grupama, metodom brainstorminga, iznosili ideje o potencijalnim mogućnostima proširenja i nadogradnje platforme dRural u okviru šest tematskih područja: zdravstvena i socijalna skrb, turizam, lokalno tržište za poljoprivrednike, poslovni razvoj, transport i mobilnost i E-uprava.

Drugi je dan započeo održavanjem intervjua između sudionika/dionika događaja i potencijalnih budućih korisnika projekta dRural, a održan je i okrugli stol na temu „Mogućnosti povlačenja bespovratnih sredstava kroz EU financiranje u cilju jačanja konkurentnosti ulaganjem u digitalnu i zelenu tranziciju“, u okviru kojeg su predstavljeni projekt dRural, koncept virtualne tržnice čiji je cilj osigurati mogućnosti trženja poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, koncept virtualne čekaonice čiji je cilj omogućiti pacijentima mogućnost elektronskog naručivanja za zdravstvene usluge, kontakt centar Doma zdravlja Primorsko-goranske županije te mikro bespovratna sredstva EU-a za digitalizaciju. Okruglom je stolu prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ Silva Wendling, koja je predstavila projekt izgradnje Regionalnog distribucijskog centra.

X
Secured By miniOrange