Unaprijedite svoje poduzetničke vještine ili omogućite rast i dugoročnost svojoj postojećoj ili budućoj tvrtki

U sklopu projekta SPINTeams, deset su projektnih partnera, koje čine gospodarske komore, uspješne tvrtke i visokoškolske institucije iz Španjolske, Latvije, Italije, Austrije i Hrvatske, udružili svoje znanje i poduzetničke vještine kako bi razvili metodologiju za savjetovanje, učenje i mentorstvo. #spinteams #startup #spinoff

Projekt SPINTeams nudi mogućnost unaprjeđenja vaših poduzetničkih vještina, a sudjelovanjem u projektu možete omogućiti rast i dugovječnost svojoj postojećoj ili budućoj start-up ili spin-off tvrtki!

Važnost samog projekta polazi od činjenice da sveučilišta mogu biti glavni izvor inovativnih rješenja i ideja koja imaju potencijal komercijalizacije. Iz tog razloga mnoge su start-up i spin-off tvrtke osnovane baš u sklopu europskih sveučilišta. Problem dolazi nakon tri godine kada 50% takvih tvrtki zbog neiskustva u poduzetničkom svijetu, nedostatka poduzetničkih vještina i vještina pronalaska potpornih partnera te nemogućnosti širenja, dožive neuspjeh.

Upravo zbog toga, deset su projektnih partnera, koje čine gospodarske komore, uspješne tvrtke i visokoškolske institucije iz Španjolske, Latvije, Italije, Austrije i Hrvatske, udružili svoje znanje i poduzetničke vještine kako bi razvili metodologiju za savjetovanje, učenje i mentorstvo.

Planirana je provedba aktivnosti s ciljem ostvarivanja sljedećih rezultata:

  • zbirka webinara o osposobljavanju sudionika iz visokoškolskih institucija pod nazivom ”Poduzetnički treneri”,
  • cjelovit tečaj za usavršavanje poduzetničkih i poslovnih vještina namijenjen naprednim studentima, doktorandima, istraživačima (potencijalnim novim poduzetnicima ili osnivačima spin-off ili start-up tvrtki),
  • priručnikIzgradnja poduzetničkih ekosustava za potporu visokim učilištima”,
  • vodičMentorstvo i metode suradničkog učenja (peer-learning) za podršku novim poduzetnicima
  • platforma za međunarodnu suradnju poduzetnika namijenjena poticanju međunarodne suradnje, timskog rada, umrežavanja i mentorstva.

Razdoblje trajanja projekta je od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2023. godine, a glavni projektni partner je Trgovinska i industrijska komora Terrassa iz Španjolske.

Sve novosti o projektu i budućim događanjima pratite na službenoj web stranici projekta, Instagram te LinkedIn profilu.

 

X
Secured By miniOrange