UNIverzI-JA-DA: 360 TISUĆA KUNA ZA NAJBOLJE STUDENTSKE PROJEKTE

Logo_HAMAG_BICROHrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je pokrenula projekt UNIverzI-JA-DA kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine.

Logo_MSPIProjek UNIverzI-JA-DA je prilika za stjecanje dodatnih poduzetničkih vještina i samopouzdanja koju su prepoznali i osječki studenti temeljem održanih predavanja i predstavljanja Projekta, 26. listopada 2015., na Poljoprivrednom i Ekonomskom fakultetu u Osijeku od strane predstavnika Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Clanak_MSPI_2015Studenti se prijavljuju preko Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija. Osim ideje promoviranja hrvatske kulture, Projekt financira i izradu Univerzijada mobilnu aplikaciju te promociju hrvatskog sporta.

HAMAG-BICRO sve studentske timove finaliste (9 timova) nagrađuje s 10.000 kuna. Ministarstvo turizma, partner na projektu, financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

X
Secured By miniOrange