UPITNIK: KLJUČNE RAZVOJNE TEHNOLOGIJE ZA ČISTU PROIZVODNJU

KET4CleanProduction projekt, financiran iz programa H2020, koristi specifične alate za dizajniranje učinkovitih financijskih instrumenata za potporu malim i srednjim poduzetnicima. U tu svrhu je kreiran upitnik čiji će rezultati pomoći u kreiranju kvalitetnijih i učinkovitijih usluga za postizanje uspjeha na europskom tržištu i dugoročnu učinkovitost KET inovacijskog ekosustava.

KET4CP je H2020 projekt koji ima za cilj olakšati pristup malim i srednjim poduzetnicima ključnim razvojnim tehnologijama (KET). KET tehnologije uključuju mikro i nanoelektroniku, nanotehnologiju, industrijsku biotehnologiju, napredne materijale, fotoniku te napredne proizvodne tehnologije. One pružaju osnovu za inovativne proizvode u svim industrijskim sektorima, ciljaju k tzv. „zelenom gospodarstvu“, sudjeluju u moderniziranju europske industrijske osnove i potiču razvoj potpuno novih industrija. Njihova važnost čini ih ključnim elementom europske industrijske politike.

Projektom se želi uspostaviti rastući otvoreni ekosustav između KET tehnoloških centara i malih i srednjih poduzetnika s ciljem rješavanja i opsluživanja njihovih potreba. Na Projektu se koriste specifični alati za dizajniranje učinkovitih financijskih instrumenata u cilju pružanja usluga malim i srednjim poduzetnicima i poboljšanje učinkovitosti usklađivanja između KET tehnoloških centara i malih i srednjih poduzetnika.

U tu svrhu je kreiran upitnik koji ima za cilj pružiti pomoć KET4CP partnerima i KET tehnološkim centrima u boljem razumijevanju potreba i zahtjeva malih i srednjih poduzetnika te u pripremanju kvalitetnog portfelja usluga i financijskih instrumenata. Rezultati upitnika će pomoći u kreiranju kvalitetnijih i učinkovitijih usluga za postizanje uspjeha na europskom tržištu i dugoročnu učinkovitost KET inovacijskog ekosustava.

X
Secured By miniOrange