Uspješno završeno dodjeljivanje bespovratnih energetskih potpora iz EENergy poziva

Energetska potpora Europske poduzetničke mreže za mala i srednja poduzeća, pod nazivom EENergy, stavila je na raspolaganje 9 milijuna EUR u obliku više od 900 bespovratnih potpora malim i srednjim poduzećima diljem Europe, čime potiče njihove inovacije i održivost te na taj način doprinosi smanjenju potrošnje energenata i zaštiti okoliša.

Iznos potpore je do 10.000,00 EUR po pojedinačnom poduzeću, a kako je 100% bespovratna, poduzećima je pružena prilika unaprijediti svoje poslovanje bez dodatnog financijskog opterećenja.

Cilj energetske potpore je manji ugljični otisak poduzeća, smanjenjem potrošnje jednog energenta ili više njih za ukupno minimalno 5%, u razdoblju godine dana od početka provedbe projekta, a u odnosu na potrošnju iz bazne 2023. godine.

Poduzeća su s ciljem ostvarenja prethodno navedene uštede, birala jednu ili kombinirala aktivnosti sljedećih kategorija: ulaganje u objekte i opremu, savjetodavne usluge, razvoj vještina zaposlenika, sve u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti svog poslovanja.

EENergy poziv je bio otvoren u veljači ove godine, te su savjetnici iz TERA Tehnopolis, koja je partner Europske poduzetničke mreže od 2008. godine, od početka bili uključeni kao posrednici pružajući punu podršku i zajedničku suradnju prijavljenim poduzećima u pripremi argumentiranog akcijskog plana uštede energije, kao temelja za pravdanje utroška bespovratnih potpora.

Nakon provjere prihvatljivosti prijava, od ukupno 18 dodijeljenih potpora na razini Hrvatske, 8 potpora je dodijeljeno poduzećima s područja Slavonije i Baranje.

X
Secured By miniOrange