USPOSTAVLJANJE KETGATE MREŽE ISTRAŽIVAČKO-TEHNOLOŠKIH ORGANIZACIJA

Ključne razvojne tehnologije (KET) danas predstavljaju glavnu poveznicu u razvoju strateških tehnologija, pridonose gospodarskom rastu i otvaranju radnih mjesta te pružaju doprinos u rješavanju društvenih izazova. KET tehnologije su ključne za unaprjeđenje proizvoda i procesa regionalnih inovacijskih sposobnosti, otvaranje novih prilika na tržištu te osiguranje buduće konkurentnosti industrije Srednje Europe na svjetskoj razini. Projekt KETGATE omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Cilj je da u konačnici mala i srednja poduzeća brže i efikasnije plasiraju pametna rješenja na tržište, utječu na privatna i javna ulaganja te podupiru dinamičan razvoj znanja temeljenog na KET tehnologijama i potiču primjene na području Srednje Europe.

U tu svrhu je 19. srpnja 2018. godine organizirana KETGATE radionica. Radionica se održala u prostorijama TERA Tehnopolis, hrvatskog KETGATE konzorcijskog partnera, a sudionici radionice bile su istraživačko-tehnološke organizacije, fakulteti te predstavnici razvojnih agencija i trgovačkih društava. Cilj radionice bio je potencijalnim sudionicima predstaviti projektne aktivnosti, pružiti informacije o koristima i uslugama koje im projekt nudi te identificirati mogućnosti i izazove, ali i komplementarnosti, sinergiju te mogućnosti suradnje istraživačko-tehnoloških organizacija.

Projekt također ima za cilj u svoje aktivnosti uključiti istraživačko-tehnološke organizacije koje mogu ponuditi svoju stručnu ekspertizu poduzetnicima kako bi se bolje organizirala i postavila mreža KET pristupnih točaka. Potencijalni paket usluga za istraživačko-tehnološke organizacije uključuje: promidžbu usluga, osnaživanje i olakšavanje suradnje s MSP-ovima, program usavršavanja, financijske sheme. Svi zainteresirani za uključivanje u projekt mogu kontaktirati TERA Tehnopolis putem e-pošte aniksic@tera.hr, broja telefona 031 251 002 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Projekt KETGATE sufinancira Europska unija kroz program Interreg, Europe Central Regional Development Fund.

X
Secured By miniOrange