„USUĐUJEM SE PRIPREMITI“: KRAJ GODINE OBILJEŽEN DODJELOM VRIJEDNIH NAGRADA ZA POSTIGNUTE USPJEHE

Kraj godine TERA Tehnopolis je obilježila dodjelom nagrada za postignute ovogodišnje uspjehe studentima, srednjoškolcima, inovatorima, inovativnim poduzetnicima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Svečana dodjela nagrada i Press konferencija se održala 11. prosinca 2018. godine, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), dugogodišnjeg TERA partnera.

Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije:

  1. najbolji poslovni planovi natjecanja Budi uzor®,
  2. najbolji poslovni planovi projekta I-Dare Project HU/HR,
  3. finalisti natjecanja EITFood,
  4. najbolji inovatori i obiteljska poljoprivredna gospodarstva međunarodne izložbe Budi uzor®/Inova® 2018.

„Usuđujem se pripremiti“, kako i samo ovogodišnji moto kaže, dokaz je kako se poduzetništvo razvija postupno, uz mnogo samouvjerenosti, rada i truda. Za „uspjeh preko noći“ nekada je potrebno i više godina. Osim izvrsne pripreme, dosljedne provedbe i napornog i dugotrajnog rada, ni u kom slučaju ne smijemo zaboraviti proslaviti uspjeh.

Ovogodišnji osvajači nagrada u različitim su kategorijama dokazali svoju odlučnost i vrhunsku pripremljenost. Na svečanoj dodjeli nazočnima su se obratili predstavnici tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. i strateških partnerskih institucija, gospodin Ivan Sarić u ime Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), gospodin Boris Čagalj u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) te doc.dr.sc. Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije s vrlo jasnom porukom: „U fazi implementacije poslovnih planova u praksu možete računati na našu pomoć.

Dobar poslovni plan je nužan, ali ne i dovoljan uvjet za poduzetnički uspjeh. U pred-inkubacijskoj i inkubacijskoj fazi potrebno je pripremiti mnogo toga: odabrati odgovarajuću organizacijsku formu, pronaći djelatnike, kupce, dobavljače, osigurati primjereni poslovni prostor i još puno toga.

U posljednjem dijelu svečanosti sudionicima programa prezentirane su poslovne mogućnosti pred-inkubacije u poduzetničkom inkubatoru TERA, a posebna pozornost je poklonjena pripremi i realizaciji projekata koji iskazuju brigu o okolišu i društvenoj odgovornosti. Svim dobitnicima nagrada i priznanja čestitamo, uz želju da svoje inovacije i poslovne planove realiziraju na tržištu i tako postignu i komercijalni uspjeh.

Sve o aktualnim TERA projektima, budućim planovima te ostalim novostima možete pročitati u novom 14. broju izložbenih novina koji je dostupan na sljedećoj poveznici.

 

 

X
Secured By miniOrange