WEBINAR „KIBERNETIČKA SIGURNOST – CYBERSECURITY“

Prijavite se na seminar Cybersecurity i doznajte više o tome kako zaštiti poslovanje od internetskih prijetnji! #webinar #cybersecurity #MSP

Na EU-U.S. samitu u lipnju 2021., Europska unija i Sjedinjene Američke Države najavile su Vijeće za trgovinu i tehnologiju, platformu koja bi trebala osigurati da trgovinske i tehnološke politike ostvare rezultate za građane EU-a i SAD-a te pokažu kako demokratski i tržišno orijentirani pristupi trgovine, tehnologije i inovacija mogu biti poticaj za veći prosperitet i poboljšanje kvalitete života. Jedna od deset radnih skupina Vijeća za trgovinu i tehnologiju – Promicanje pristupa MSP-a i korištenja digitalnih alata – usmjerena je na osiguravanje pristupa digitalnim alatima i tehnologijama za mala i srednja poduzeća u Europi i Sjedinjenim Državama kako bi potaknula njihov rast, inovacije, i konkurentnost.

Predsjedatelji radne skupine planiraju organizirati niz treninga/sesija namijenjenih europskim i američkim malim i srednjim poduzećima. Tijekom ovih sesija, MSP-ovi će moći objasniti svoje glavne prepreke na putu digitalizacije i razmijeniti najbolje prakse, kao i dati prijedloge kreatorima politike o tome koja vrsta podrške im je potrebna.

Prvi webinar bit će na temu „Kibernetička sigurnost – cybersecurity“ i održat će se 25. siječnja 2022. godine od 15:00 do 17:00 sati (CET). Nedavno istraživanje Agencije za kibernetičku sigurnost Europske unije otkriva da za više od 80% malih i srednjih poduzeća napadi na kibernetičku sigurnost mogu imati ozbiljan negativan utjecaj na poslovanje u roku od samo tjedan dana nakon što se problemi dogode, a za 57% njih to bi čak moglo značiti nestanak, stečaj ili zatvaranje poduzeća. Kako su zbog pandemije COVD-19 poduzeća sve više digitalizirana, kibernetička sigurnost se pojavila kao još veći izazov za mala i srednja poduzeća, a potreba za jačom sviješću o kibernetičkoj sigurnosti i spremnosti postala je još očiglednija.

Webinar će se održati na platformi Interactio koja nudi mogućnost praćenja događaja na sedam jezika: engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, poljskom i rumunjskom. Maksimalan broj sudionika je 750. Webinar će biti organiziran u dva dijela:

  • U prvom dijelu, gospodin Lucio Gonzalez Jimenez iz SGS Brightsight CyberLab održat će obuku o tome kako MSP-ovi mogu prepoznati kibernetičke kriminalce i internetske prijetnje poslovanju; zaštititi se od rizika poslovanja na Internetu; te kako proizvode i usluge koje prodaju mogu učiniti kibernetički sigurnima.
  • U drugom dijelu, MSP-ovi iz Europske unije i Sjedinjenih Država će raspravljati o vlastitim iskustvima, odnosno izazovima kibernetičke sigurnosti i rješenjima koja su pronašli. Mala i srednja poduzeća također će imati priliku dati preporuke predsjedateljima radne skupine iz EU-a i SAD-a o tome koje su mjere potrebne za kibernetičku sigurnost.

Svoje mjesto na webinaru osigurajte prijavom putem registracijskog obrasca: EUSurvey – Survey (europa.eu).

Za dodatna pitanja ili informacije kontaktirajte e-mail adresu: TTC-WG9@ec.europa.eu i/ili se prijavite na Futuriumu (platforma Europske komisije, koja omogućuje dijeljenje doprinosa i komentara o radu Vijeća za trgovinu i tehnologiju, kao i informiranje o budućim planiranim događajima).

X
Secured By miniOrange