Započinje novi projekt SmartAgriHub

U tijeku je potpisivanje ugovora za novi projekt SmartAgriHub u kojem je u ulozi partnera i digitalnoinovacijski centar TERA (DIH TERA). Nositelj DIH TERA je TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka. Ostatak konzorcija čine udruga GREEN TECHNOLOGY Association (Rumunjska) u ulozi koordinatora te tvrtka Cuspis d.o.o. (Hrvatska), Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj (Hrvatska), DIH Smart Village Knežica (Bosna i Hercegovina) i Hadas Bar DIH (Izrael). Projekt će trajati 6 mjeseci, a uključenje projektnih partnera iz različitih zemalja Jugoistočne Europe čini ga geografski raspršenim i sposobnim dosegnuti širok raspon dionika u cijeloj regiji.

Cilj je projekta sudjelovanje digitalnoinovacijskih centara Jugoistočne Europe u digitalnoj transformaciji poljoprivredno-prehrambenog sektora s naglaskom na kvalitetu hrane i sljedivost korištenjem blockchain tehnologije.

Kao rezultat projekta, digitalnoinovacijski centri uključeni u projekt moći će ponuditi niz novih digitalnih usluga poput izviđanja i analize ekosustave, tehnološku mapu puta, dokaz koncepta, posredovanje i diseminaciju, laboratorijske prostorije te podršku za inovativne poslovne modele.

Osim neposrednih rezultata Projekta, članovi konzorcija moći će koristiti novostečeno znanje u sličnim projektima na kojima trenutno rade ili će u budućnosti raditi.

Za najnovije informacije pratite nas na našoj službenoj web stranici te društvenim mrežama: LinkedIn in Facebook.

X
Secured By miniOrange